banner113

Yrd. Doç. Faruk Ertaş Dünya Çapındaki Başarısıyla Mardin'i Gururlandırdı

Dört bin ulusal ve uluslararası bilim adamının katıldığı 29. Ulusal Kardiyoloji Kongresinde Kalp Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Faruk Ertaş, araştırma ve bilimsel makale dalında iki ödül aldı.

Yrd. Doç. Faruk Ertaş Dünya Çapındaki Başarısıyla Mardin'i Gururlandırdı

Bulunduğu her görev yerinde yaptığı hizmetlerle halkın teveccühünü kazanan ve akademik alanda aldığı ödüllerle göz dolduran Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Faruk Ertaş, bu yıl da geleneği bozmadı. Dört bin ulusal ve uluslararası bilim adamının katıldığı 29.Ulusal Kardiyoloji Kongresinde “ En İyi Genç Araştırmacı ” ve “ En iyi Bilimsel Makale ” dallarında ödül alarak başarılarına yenisini ekledi.

İki projesi ödül aldı

Antalya’da gerçekleştirilen ve aralarında Avrupa Kardiyoloji derneği başkanı Pinto’nun da bulunduğu dört bin ulusal ve uluslararası bilim adamının katılmış olduğu 29. Ulusal Kardiyoloji Kongresine sunduğu “Stroke risk classification according to the CHA2DS2-VASc score and profile of oral anticoagulation use in patients with non-valvuler atrial fibrillation ; Results of AFTER (Atrial Fibrillation in Turkey:Epidemiologic Registry study” adlı projesiyle “En İyi Genç Araştırmacı” ödülü ve Editörlüğünü Amerikalı Bilim adamı Prof. Dr. Sergio Dubner’in yaptığı ve Avrupa’da basılan Cardiolog Journal adlı dergide yayınlanan “The Atrial Fibrillation in Turkey: Epidemiologice Registry” adlı makalesiyle de “En İyi Bilimsel Makale” ödülüne layık görülen Yrd. Doç. Dr. Ertaş’a ödüllerini Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kozan, Türk Kardiyoloji Derneği genel sekreteri Prof Dr. Mustafa Kemal Erol ve Servier İlaç ve Araştırma Şirketi Genel müdürü François Vıvılette tarafından verildi.

Başarıyı ekip ruhuna borçluyum

Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu ödülü almamdaki en büyük etken, son yıllarda iyi yönde değişen ülke dinamiklerinin bölgemize yansıması ve bir ekip ruhu içerisinde çalışabilmemdir. Bugün çalıştığım merkezin teknolojik bakımdan çok donanımlı olması ve çok değerli bilim adamı arkadaşlarımın olması çalışmamı daha verimli kılmaktadır.

Bu başarıyı sağlamamızda emeği olduğuna inandığım, 50 yıldır halkımıza hizmet eden Türk Kardiyoloji Derneğinin geçmiş ve şuan ki değerli yöneticilerine, ayrıca D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Prof. Dr. Sıddık Ülgen ve Prof.Dr. Nizamettin Toprak hocalarımızın şahsında tüm öğretim görevlileri ve hastane çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.



“Ödüller motivasyonumuzu artırıyor.”

Dr.Ertaş; “ Gerek geçtiğimiz yıl ve gerekse bu yıl aldığımız ödüllerin yıllarca bir kısır döngüde kalmış bölgemizdeki kurum ve doktorlarımızı daha iyisini yapmak için özendireceği kanısındayım.” dedi.

Alınan bu ödüllerin iki önemli boyutunun olduğuna dikkat çeken Ertaş, “ Beni en çok mutlu eden olaylardan biri, ülkemizin çok farklı bölgelerinden gelen binlerce kişi arasında aldığımız bu ödüller, yıllarca suni bir şekilde oluşturulmuş bazı ön yargıları yıktığını ve bir kaynaşmaya yol açtığını görmemdir.

İkincisi de uluslararası camia açısından düşünüldüğünde, ülke olarak bizim bilim alanında hakkettiğimiz yere gelmemiz için uluslararası boyutu olan büyük çalışmalara imza atmamız gerektiğidir.

Ancak, gerek ulusal ve gerekse uluslararası arenada iyi bir yere gelmek istiyorsak, bizlere gerçek anlamda güç verecek ve önümüze çıkan engelleri rahatlıkla aşabilmemizi sağlayacak en önemli faktörün hastalarımıza yaptığımız hizmet ve onlardan alacağımız hayır dualarıdır.” şeklinde konuştu.


Dr. Faruk Ertaş Kimdir?

1979 yılında Mardini’nin Kızıltepe ilçesi Dikmen beldesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu Dikmen beldesinde, liseyi Sakarya Anadolu Ali Dilmen Lisesi’nde okudu. Dicle Üniversitesi tıp fakültesini Temmuz 2003 yılında dereceyle bitiren Ertaş, aynı yıl İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kardiyoloji ihtisasını kazanarak öğrenimini orda sürdürdü. Uzmanlık eğitiminden sonra mecburi hizmetini Kızıltepe devlet hastanesinde yapan Ertaş, ayrıca aynı kurumda Başhekimlik görevini de yaptı. Mayıs 2011 Dicle Üniversitesi Kardiyoloji AD da akademisyenliğe adım attı. Ulusal ve uluslar arası pek çok çalışması olan Ertaş, hala aynı kurumda Yrd.Doç.Dr. olarak çalışmaktadır…







Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2013, 12:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeynep kılıç
Zeynep kılıç - 6 ay Önce

Minimal geçiş izlendi . Ne demek . Tedavisi varmı

SIRADAKİ HABER