banner113

Başkan Aday Adayı Aksoy:“Kadınların yönetime aktif katılımları sağlanacaktır.”

Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Kazım Aksoy “Birlikte Yöneteceğiz” sloganıyla projelerini Ak Parti Mardin İl Kadın Kollarına anlattı.

Başkan Aday Adayı Aksoy:“Kadınların yönetime aktif katılımları sağlanacaktır.”

Aksoy, projeleriyle Mardin’e hizmet etmeye talip olduğunu belirterek “Kadınların yönetime aktif katılımları sağlanacaktır. Toplumun yarısını oluşturan kadınların kamusal yaşama katılımının özendirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Kadınlarla ilgili dernek, vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşlarına hazırlanacak projeler ile destek sağlanacaktır.”

 

AK Parti teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev yapan İnşaat Mühendisi İşadamı Kazım Aksoy ve Eşi Cemile Aksoy ile birlikte Ak Parti’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için aday adaylığı müracaatı sonrasındaki ikinci toplantısını Mardin AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatıyla yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış Başkanlığında

toplanan kadın üyelere projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Kazım Aksoy  Toplumun yarısını oluşturan kadınların kamusal yaşama katılımının özendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek yerel yönetimde en az 3  döneme talip olduğun açıkladı. Aksoy, 3 döneme talip olmasının nedenlerinden ilki olarak Mardin’in dünya kenti olabilmesini sağlamak için en az 3 döneme ihtiyaç olduğunu söyledi.Aksoy Kadınla ilgili dernek, vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşlarına hazırlanacak projeler ile destek sağlanacağını kaydetti.  Aksoy Genç kızlar içinde projelerin yapılacağını ve yerel yönetimde aktif rol almalarını sağlayacaklarını ifade etti 

 

Aksoy  şunları söyledi “Gençlerimizin Yerel yönetimde her platformda katılımı sağlanacak, gençlik dernekleri desteklenecektir. Gençlerin sosyal faaliyetlere katılımını sağlayan gençlik merkezleri yaygınlaştırılacaktır. Bu alanda sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılacaktır. Kırsal kesimlerde ve varoşlarda yaşayan gençlerimizin gelişimine ve sorunlarının çözümüne özel önem verilecektir. Gençlerin ruhsal, bedensel, zihinsel gelişimini olumsuz etkileyen alkol, uyuşturucu, şiddet ve pornografi içeren yayınlar konusunda tedbirler alınacaktır. Gençlerin okuma alışkanlıklarını güçlendirmek amacıyla semt kütüphaneleri uygulamaya konulacaktır. Bilimsel çalışmalara, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılmaları desteklenecektir. Gençlerin her alandaki uluslararası yarışmalara ve faaliyetlere katılımı teşvik edilecektir. Gençlerimize yönelik olarak kendi kültürlerine yabancılaşmalarını ve asimle olmalarını engellemek üzere nitelikli personel ile donatılmış “Gençlik Merkezleri” oluşturulacaktır.” dedi.

Kadınlarında Yerel yönetimlerde kendilerini, yerel halkın refahı için sosyal, ekonomik ve çevre konularında gelişmeye adadıklarını ifade eden Aksoy,  Kadınların çalışma alanında da aktif rol almalarını sağlayacaklarını belirterek Ekonomik çalışma projelerini anlattı. Aksoy şöyle dedi “Bunların arasında işsizlik, düşük hane halkı geliri, bebek ve çocuk gelişimi gibi oldukça önemli konular bulunmaktadır. Yerel yönetimler, çevreyi zenginleştirmek ve toplumdaki suç ve düzensizlik oranlarını azaltmak için polis ile yakın bir işbirliği içinde çalışmaktadırlar. Birçok yerel yönetim birimi, bulundukları yörede polisin yanında çalışmak üzere farklı tiplerde güvenlik görevlileri çalıştırmaktadırlar. Bu görevliler toplum gelişimindeki öncelikleri de dikkate alarak; okul, hastane ve diğer kamu kullanımına açık alanlarda güvenlik, sağlık ve itfaiye hizmetleri gibi öncelikli konularda hizmet vermektedirler.”

Mardin AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış ise, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Kazım Aksoy’un teşkilattan geldiğini, İnşaat  mühendisi olması ve özgeçmişinde yer aldığı gibi Yerel Yönetimler ve İşletme üzerine Yüksek lisans çalışmalarının olması Mardin halkı için bir şans olduğunu belirterek, bütün aday adaylarına olduğu gibi Kazım Aksoy’a da başarılar diledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER