banner113

Üniversite “Demokratik Okul Kültürü” için kolları sıvadı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Yeşilli Atatürk Ortaokulu ve Sakarya İlkokulu ortaklığında yürüttüğü “Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi” nin tanıtım kokteyli yapıldı.

Üniversite “Demokratik Okul Kültürü” için kolları sıvadı

Mardin ErdobaElegance Otel’de düzenlenen tanıtım kokteyline, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Yeşilli İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Yeşilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ekinci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Ekin, şube müdürleri ile okul yöneticileri, öğretmenler,Artuklu Üniversitesinin akademik ve idari personeli katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi ile eğitimin uygulama ayağı olan okullar arasında işbirliği imkânlarının geliştirilmesine olanak tanıyan “Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi Proje”si hakkında bilgi aktaran Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci;

Projenin genel amacının, öğretmen, öğrenci ve ailelere yönelik olarak okul yönetimine katılım ile ilgili yasal düzenlemelerde yer alan hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, öğretmen, öğrenci ve ailelerin katılımıyla sağlanacak demokratik okul kültürünün gerekliliği ve sağlayacağı yararlar açısından okul yöneticileri ve öğretmenlerin bilgilendirileceğini ifade etti.

Türkiye’deki ilkokul ve ortaokullarda yönetime daha çok katılımı sağlayacak bir “Demokratik Okul Yönetim Modeli” geliştirmenin önemine değinen Ekinci, bir yıl sürecek proje bütçesine toplam 102.254 Euro’lukfinansman sağlandığını ve proje kapsamında yürütülecek çalışmaların birçok etkinliği kapsayacağını kaydetti.

Mardin Artuklu Üniversitesinin, Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kurumsallaşmasına çalışmalarıyla her zaman destek olduğunu hatırlatan MardinArtuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise konuya ilişkin  yaptığı değerlendirmede;  “Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi Proje” sine üniversite olarak sağlayacakları akademik katkıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek,  “Demokratik Okul Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi” nin kurulacağı bilgisini verdi.

Konuşmasında “Türkiye’de demokratik okul kültürünün geliştirilebilmesi için yasal düzenlemelerde yapılması gereken değişiklikler nelerdir?” sorusuna cevap bulabilmek için önümüzdeki günlerde bir çalıştay düzenleyeceklerini söyleyen Prof.Dr.Omay:

“Akademisyenler, okul yöneticileri, öğretmen, öğrencive ailetemsilcilerinin katılımıyla, Türkiye’deki ilkokul ve ortaokullarda yönetime daha çok katılımı sağlayacak Demokratik Okul Yönetim Modeli Geliştirme” çalıştayını düzenleyip çalıştay raporunu hazırladıktan sonra, ilgili kurumlara iletilmek üzere model “Demokratik Okul Yönetim Modeli” önerisini getireceğiz.” dedi.

Yeşilli İlçe Merkezinde bulunan tüm ilkokul ve ortaokullardaki yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri de kapsayacak “Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi”nin tanıtım programı sonunda katılımcılar karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER