banner113

Yetim Gönüllüleri Derneği, evi yanan yaşlı kadına destek çıktı

Mardin Kızıltepe ilçesinde dün evi yanan yaşlı kadına Yetim Gönüllüleri Derneği destek çıkarak evini onarmak için harekete geçti.

Yetim Gönüllüleri Derneği, evi yanan yaşlı kadına destek çıktı

Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği, ilçesinde dün akşama doğru bir evde çıkan yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen evin onarımı için yaşlı kadını ziyaret ederek destek verdi.

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi 639 nolu Sokakta bulunan Sevim Akın’a ait müstakil evde dün çıkan yangında, eşi 20 yıl önce vefat etmiş ve yalnız yaşayan yaşlı kadının tek gözlü evi kullanılamaz hale gelmişti. Sevim Akın’a ait evin bakım ve onarımı ile eşya yenilemesinin yapılması için harekete geçen Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği başkanı Şimşek İpek ve dernek yöneticileri yalnız yaşayan kadının evinde incelemelerde bulunarak yaşlı kadına evinin yenilenmesi sözü verildi. Hayırseverlerin desteği ile evin bakımını boyasını ve eşyalarını yenileyeceklerini açıklayan dernek başkanı İpek, yapılacak çalışmaları not aldıklarını ve yarından itibaren evde çalışma başlatacaklarını belirterek hayrseverlere destek çağrısında bulundu.

 Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şimşek İpek, yaşlı kadını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Eşini kaybetmiş ve çocukları olmayan tek başına yaşayan teyzemizin bir göz odalı evinde dün yangın çıktı. Şu anda perişan halde olan kimsesi olmayan bu yaşlı teyzemizin evini onarmaya çalışacağız, tavanlar çökmüş tek gözlü ev tamamen yanmış. Kim ne kadar destek çıkabilirse boyası, badanası kapısı, pencereleri için destek olarım yüzünü güldürelim, tekrardan yaşanabilir bir hale getirelim İnşaallah.”

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER