banner113

YAŞ kararları açıklandı - İşte YAŞ atamaları

Öngörülenden bir gün önce sona eren Yüksek Askeri Şura ağustos ayı olağan toplantısı kararları açıklandı. MİT TIR'larını durduran paşa görevden alındı

YAŞ kararları açıklandı - İşte YAŞ atamaları
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ağustos ayı olağan toplantısı, bugünkü çalışmaların tamamlanmasının ardından öngörülenden bir gün önce sona erdi.

Şura kararları, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklandı. Ahmet Sever gazetecilere yaptığı açıklamada "Ege Ordu Komutanı Abdullah Atay Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. Jandarma Genel komutanı Org. Servet Yörük ise emekli oldu. Bunun dışındaki bütün kararlar Genel Kurmay Başkanlığı tarafından açıklanacaktır" dedi.

TERFİ VE EMEKLİLİKLER

YAŞ kararlarına göre, 30 Ağustos 2014'den geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014'ten itibaren emekli olacak.

2015'İN TEK ADAYI HULUSİ AKAR OLDU

Kararların sonucunda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, önümüzdeki yıl Şura’da Genelkurmay Başkanlığı potasına tek isim olarak girecek. YAŞ öncesi kulislerde Yörük’ün görev süresinin bir yıl daha uzatılabileceği bu durumda Akar’la birlikte 2015’te Genelkurmay Başkanlığı potasına gireceği konuşuluyordu.

İşte YAŞ kararları;
- Korgeneral Adem Hududi, Orgeneralliğe terfi oldu, 2. Ordu Komutanlığı'na atandı.

- 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu Orgeneral oldu, EDOK Komutanlığı'na atandı.

- 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Ege Ordu Komutanı oldu.

- EDOK Komutanı Salih Zeki Çolak, 1. Ordu Komutanı oldu.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 21:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER