banner113

MÜSİAD MARDİN FAS-MARAKEŞ İŞ FORMUNA KATILDI

Marakeş’teMÜSİAD ve MÜSİAD’ın bir Kuruluşu olan Uluslararası İş Adamları Forumu’nun (IBF) organize ettiği, Fas İş Adamları Kuruluşu,AMAL’ın ev sahipliğinde düzenlenen Marakeş İş Formu ve Fuarına yoğun katılım sağlandı.

MÜSİAD MARDİN FAS-MARAKEŞ İŞ FORMUNA KATILDI
17.IBF Toplantısı olma özeliği taşıyan bu forum her yıl İstanbul yada dünyanın farklı bir şehrinde gerçekleştirilmektedir.

1-4 Mayıs tarihleri arasında Fas’ın Marakeş kentinde gerçekleştirilen toplantıya katıldıktan sonra Mardin’e dönen MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, 22 ülkeden yaklaşık 2 bin işadamının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; aralarında bakanların da bulunduğu çok sayıda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Fas’ı Türkiye için açılan Afrika kapısı olarak tanımladığını belirterek, “Marakeş’te gerçekleşen ve 4 gün süren toplantıda birçok ülkeden katılımcı vardı.22 değişik ülkede davetliler iş formuna katıldı. Bu katılımcılar dünyanın çok farklı ülkelerinden gelerek ticari görüşmelerde bulundular. Toplantı boyunca 2 bin 500’e aşkın ikili ticari görüşme gerçekleştirildi. Mardin MÜSİAD Şubesi olarak bizim bulunduğumuz ikili görüşmeler arasında Fas ulaştırma Bakanı Aziz Rabbah ile MÜSİAD Fas IBF Filistin -Lübnan İşadamları Forumu Genel Sekreteri Ahmet El Khatib’in görüşmeleri de vardı. Söz konusu bu iki önemli görüşmeyle birlikte yaptığımız bütün ikili görüşmelerin oldukça kapsayıcı ve yararlı geçtiğini düşünüyorum. Görüşmelerimizde öncelikle muhataplarımıza Mardin’imizi anlattık. Mardin’in tarihi, kültürel ve mimari yapısının yanında ekonomik ve ticari yatırım imkanları ve zenginliklerini anlattık. Şehrimizdeki yatırım imkanlarıyla alakalı görüş alışverişinde bulunduk. Kültür şehri olarak Dünya’ya model olmayı başarmış olan Mardin’imizin şöhretiyle Fas’ta da karşılaşmak bizleri bir kez daha mutlu etti” dedi.
17. IBF Kongresi sırasında Fas’ı yakından görmek ve tanıma imkanı bulduklarını belirten Dündar, Fas’ın Türk yatırımcılar için özellikle tekstil alanında istikrar vadeden iyi bir pazar alanı olabileceğini söyledi.
Açıklamalarında ile Türkiye ile Fas arasında yıllık 3 milyar dolara aşkın bir ihracat rakamı olduğuna işaret eden Dündar, “Türkiye Fas ticaret hacmini incelediğimizde son 10yılda 20kat bir artışın olduğunu görmekteyiz. Buda ikili ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu ve ekonomik birlikteliği geliştirdiğinin en güzel örneğidir. Şahsen ben Fas’ı Afrika'ya giriş kapısı olarak görüyorum. Fas çok farklı bir ülke ve yatırım imkânları olan bir ülke. Fas pazarı Türkiye’den giden işadamları için özellikle de tekstil ürünleri, kumaş, aksesuar ve hazır giyim dallarında cazip bir pazar olduğunu gördük. Fas pazarında yaygın olarak karşılaştığımız Türk Markaları ve mallarına olan ilginin oldukça fazla olması bizleri memnun etti. Yaptığımız ikili görüşmelerde bu alanda yatırım imkanları ve cazibesi için bizlere önemli doneler sunuyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 20:11

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER