banner113

İmralı'dan mesaj var!

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, çözüm sürecinin çok ciddi bir aşamaya geldiğini, sürecin halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerinde olduğunu söyledi.

İmralı'dan mesaj var!
İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, çözüm sürecinin çok ciddi bir aşamaya geldiğini, sürecin halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerinde olduğunu söyledi. Öcalan, “Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakarlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır.” dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyet, bugün İmralı Adası'nda tutuklu bulunan Öcalan ile görüştü. Adadaki 12. görüşmenin ardından BDP Basın Merkezi Öcalan'ın mesajını kamuoyuyla paylaştı. Barışa ve demokratik bir çözüme inanan ve bu amaçla seferber olup katkı sunan herkese teşekkür eden Öcalan, çözüm sürecinin çok ciddi bir aşamaya geldiğini kaydetti. Öcalan, “Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir. Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakarlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır.” dedi.

Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolunun demokratikleşme olduğunu ifade eden Abdullah Öcalan, bunun en önemli ayaklarından birisinin de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının biran önce oluşturulması olacağını aktardı.

Öcalan şöyle devam etti: "Bu itibarla bütün demokrasi güçlerini bu doğrultuda katkı oluşturmaya davet etmek tarihi sorumluluğumuzdur. Başta sağlık sorunları yaşayanlar olmak üzere tüm tutsaklara ve bütün halkımıza selam sevgi ve şükranlarımı sunuyorum."

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2013, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER