Çev-Gön “Belediye’den cevap bekliyoruz”

Kızıltepe Çevre gönüllüleri Derneğinden Belediyeye çağrı

Çev-Gön “Belediye’den cevap bekliyoruz”
 Kızıltepe Çevre gönüllüleri Derneği yaptığı yazılı açıklama ile Kızıltepe Belediyesinden, ilçede son dönemlerde artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuş olaylarının önüne geçebilmek için 22.07.2013 tarihinde Kızıltepe Belediyesi meclis toplantı salonun yapılan toplantının faaliyetlerinin ne durumda olduğunu sordu.

Çev-Gön tarafından yapılan açıklamada;

Kızıltepe Çevre Gönülleri Derneği başkanınız Menduh Çakar’ın da yer aldığı ve Kızıltepe Belediyesi meclis toplantı salonun yapılan toplantıya BDP Kızıltepe ilçe örgütü, Kızıltepe Belediye başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe Belediye başkan Yardımcısı Burhan Kurhan, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, KESK ve DİSK bileşenleri, kanaat önderleri ve çok sayıda farklı siyasi parti üyeleri katılım sağlamıştı.

Yapılan toplantıda Çev-Gön’ün görüş ve önerilerimizi açıkladık. 
Bu gibi sorunlar için bununla ilgili öncede çalışmalarımız olmuştur. Oluşturulacak komisyonlarda her zaman hazırız bununla ilgili belediye başkanlığına bir rapor sunacağımızı gündeme alınmasını arz ettik.

Bizler Kızıltepe Çev-Gön olarak bu sorunun çok ciddi olduğunu görerek 23.07.2013 tarih ve (04) sayı ile hazırladığımız raporu Kızıltepe Belediye başkanlığına gönderdik.

Belediye Meclis toplantı odasında yapılan toplantı ardından 3 ay geçmesine rağmen ne raporumuza yanıt verildi nede her hangi bir çalışma ve faaliyet yapılmadı.

Madde bağımlılığı ile ilgili toplantı ve komisyon için bizleri çağırmadıklarına göre demek her hangi bir çalışma yapılmamıştır.

İlçemizde madde bağımlılığı gün gittikçe artıyor. Vahim bir durum bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Buradan bir daha belediyemize çağrıda bulunuyoruz.

Yapılan toplantıda alınan kararların takipçisi olmalarını diliyoruz. Gereğinin yapılması için bizler Kızıltepe Çev-Gön olarak her zaman hazırız.

Bu doğrultuda ilçemizde Bizimde yönetiminde yer aldığımız madde bağımlılığı ile mücadele amaçlı “Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği” adında yeni bir kuruldu. Bu oluşum çatısı altında bu sorunla ilgili ilçemizde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

 

Kızıltepe Çevre gönüllüleri Derneği adına başkan Menduh Çakar.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 08:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kızıltepeli
Kızıltepeli - 11 yıl Önce

kızıltepe belediyesi kızıltepenin hangi sorunuyla ilgilemişki bu sorunlarla ilgilensin sokakları ve caddeleri parke taşıyla döşemekle iş bitmiyor.

SIRADAKİ HABER