banner113

KASGİAD Tecrübe Paylaşım Programları Başladı…

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen toplantılarda işadamlarının kendi işlerini tanıtma, öğrencilik dönemlerindeki bilgi ve tecrübelerini paylaşma ve öğrencilerde iş hayatındaki gerçekler hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

KASGİAD Tecrübe Paylaşım Programları Başladı…

KASGİAD tarafından başlatılan ve Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen tecrübe paylaşım programlarının ilk konuğu KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan Karaozan oldu.

Karaozan toplantıda yaptığı konuşmada, dernek olarak Kızıltepe’de işadamlarının ve halkın faydasına olacak çalışmalara hız kaybetmeden devam edeceklerini ve bunlardan bir tanesi olan Tecrübe Paylaşım Toplantıları’nın hem öğrencilerin ilerdeki hayatlarına katkı sunacağı hem de işadamlarının kalifiye eleman bulmada çektiği sıkıntıların en aza indirgenmesine fayda sağlayacağını belirtti.

Karaozan “Biz işadamları olarak işyerlerimizde görevlendirilmek üzere kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunun yanında siz öğrenciler de mezun olduğunuzda kendi alanlarınızda iş bulmakta sıkıntı çekiyorsunuz. Bu sıkıntıları giderebilmemiz için sizlerin eğitim gördüğü alanlarda kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekmektedir.

Eğitim alanlarınızın yanı sıra bugün göz ardı edilemeyecek bir gerçek olan dil bilme ve bilgisayar kullanımı konusunda kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Bilgisayar kullanmaktan kastım internete girip facebook’ta bir şeyler paylaşmak olmadığını sizlerde iyi biliyorsunuz. Bizim artık dünya ile yarışabilmemiz için bu tür şeyleri aşmamız gerekiyor.

En az iyi derecede İngilizce konuşabilmeniz lazım ki dünya ile rekabet edebilen kurumsal bir firmada iş bulabilesiniz. Yine bilgisayar konusunda Office programları, internet ve belki muhasebe programları kullanabilmelisiniz.

Tabii diyeceksiniz ki Mardin ve Kızıltepe şartlarında kendimizi geliştirme konusunda destek alabileceğimiz ortamlar yok. Bu ortamları da sizler oluşturacaksınız. Örneğin bize gelin bazı alanlarda kurslar talep edin. Bizde bu konuda üniversiteniz ve diğer kurumlarla işbirliği içinde size bu hizmetleri sunmak için çalışalım.” diye konuştu.

KASGİAD olarak bu toplantıları düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Karaozan, daha sonra öğrencilerin sorularına cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER