banner113

“Spor şehri olmak adına imkânlarımızı seferber etmekteyiz!”

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü son iki yıl içinde yapılan çalışmalar ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“Spor şehri olmak adına imkânlarımızı seferber etmekteyiz!”

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik adına yapılan açıklamada, Mardin ilinin spor şehri olması adına tüm imkânların seferber edildiği belirtilerek şu bilgiler paylaşıldı;

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz son iki yıl içinde genç odaklı yaptığı etkinliklerle binlerce yüreğe dokunmayı sürdürmektedir. Mardin genelinde altı Gençlik Merkezi’mizde kültür ve sanat, eğitsel faaliyetler, sosyal uyum ve sosyal sorumluluk projeleriyle gençlerimize ailelerine, dezavantajlı grup ve bireylere yönelik yaptığı faaliyetlerle profesyonel gençlik çalışanları aracılığıyla gönüllülük temalı faaliyetlerini sürdürmektedir.

GSB Yurtlarımız binlerce gencin ev konforunda barınmasına aracı olmaktadır. Kız ve erkek GSB yurtlarımızda barınan gençlerimiz spor etkinlikleri, kültür ve sanat faaliyetleri, eğitsel çalışmalar aracılığıyla okuldan arta kalan zamanlarda müdürlüğümüzün imkânlarından yararlanarak kişisel gelişimlerini desteklemektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Mardin Valimiz ve Büyük Şehir Belediye Başkan vekili Sayın Tuncay Akkoyun’un destekleriyle Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün gayretleriyle modern spor kompleksleri, gençlik merkezleri, spor salonları ve gençlerimizin kültür ve sanat alanlarında gelişmelerine destek olmak adına çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda spor tesislerimiz-salonlarımız, GSB yurtlarımız ve gençlik merkezlerimizin neredeyse tamamı yeniden düzenlenmiş gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. Yeni spor salonları-tesisleri, farklı spor branşlarında kullanılmak üzere sahalar, GSB Yurtları, Gençlik Merkezleri, Sporcu Eğitim Merkezi yapılmış ve yapımı devam eden tesislerimiz bulunmaktadır.

Mardin’imizin Spor Şehri olması adına gerçekleştirilen yerel, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla her mevsim gençlik faaliyetleriyle binlerce sporcunun şehrimize gelmesine aracı olunmuştur. Bu organizasyonlarla binlerce sporcu yaşadığı şehirlerden Mardin’imize gelmiş ve modern spor tesislerimizden, GSB Yurtlarımızdan ve barınma imkânlarından yararlanmıştır. Şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik kültür çeşitliliğine destek sunmuştur. Bakanlığımızın gerçekleştirdiği ve şehrimizde de uygulanan Seyahat sever, Anadolu’yuz Biz gibi projelerinden binlerce genç ayrıca yararlanmıştır. Özellikle son bir yıl içerisinde yeni açılan jimnastik, güreş, halter, jiujitsu, rağbi, yüzme vb… gibi spor branşlarından antrenörlerimiz aracılığıyla 2 binlerde olan faal lisanslı sporcu sayımız 14 binlere dayanmıştır. Bu spor branşlarında yapılan altyapı destek faaliyetleri aracılığıyla 38 binlerde olan lisanslı sporcu sayımız 74 binleri bulmuştur. Yine onlarca spor branşında milli sporcu sayımız gittikçe artmaktadır. Şehrimizi ve ülkemizi bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda temsil eden başarılı sporcu sayımız gün geçtikçe artmaktadır.

Bizler Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yüzlerce personel ile şehrimize ve her yaşta vatandaşa hizmet vermek üzere tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Mardin Milletvekillerimiz Sayın Faruk Kılınç ve Sayın Muhammed Adak’a, Ak Parti İl Başkanı Sayın Vahap Alma’ya destekleri için teşekkür ederiz. İl Müdürlüğümüzün faaliyetlerinin daha fazla kitlelere duyurulması ve bu faaliyetlerden yararlanılması adına yaptığınız haberler ile aracı olduğunuz için siz kıymetli basın temsilcilerimize ayrıca teşekkür ederiz.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER