banner113

Kızıltepe İlçesi Vatan İlkokulunda 4. Geleneksel Bulgur Festivali düzenlendi.

Etkinlikte öğrenciler, 12-18 Yerli Malı Haftası'nı bölgeye özgü yemekler ve içecekler ile kutladı.

Kızıltepe İlçesi Vatan İlkokulunda 4. Geleneksel Bulgur Festivali düzenlendi.

Kızıltepe ilçesinde Vatan İlkokulunda düzenlenen 4. Bulgur Festivali'ne Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


     Bu yıl 4. düzenlenen bulgur festivali her sene Kızıltepe İlçesi Vatan İlkokulunda geleneksel olarak düzenlendi. 12-18 Aralık Tutum Yatırım Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır. Vatan İlkokulu olarak  , bu haftayı Güneydoğu Anadolu Bölgesine özgü yemekler ve içecekler ile kutladı.
Vatan İlkokulu, her sene çeşitli etkinliklerle bu haftayı kutlayarak yerel lezzet olan şehriyeli bulgur pilavını pişirerek öğrencilere sunmaktadır. Bu etkinliğe; yerel koyun yoğurdu, ev yapımı turşu, yerel halka tatlı eşlik etmekte. Öğrencilerin etkinliklerinde; bulgurun şehriyesinin nasıl yapıldığı, buğdayın nasıl bulgura dönüştüğü gösterilir. Öğrenciler ve aileleri de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yerel lezzetlerini evde yaparak sunmak için getirir.

Vatan İlkokulu müdürü Vedat KARABOĞA;”Buradaki amaç; yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur”. dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER