banner113

KASGİAD Kızıltepe’ye Yeni Girişimciler Kazandırmaya Devam Ediyor…

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB’in ortak yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 5’incisi sona erdi.

KASGİAD Kızıltepe’ye Yeni Girişimciler Kazandırmaya Devam Ediyor…

KASGİAD dernek merkezinde yapılan törene, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve KASGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile kursiyerler katıldı. Dernek merkezinde yapılan kahvaltı programından sonra sertifika törenine geçildi.

Açılış konuşmasını yapan KASGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan Karaozan, dernek çalışmalardan bahsetti. Karaozan: “KASGİAD olarak Kızıltepe’li işadamları için birçok alanda eğitim ve seminer düzenlemekteyiz. Bu çalışmalardan bazıları da işadamı potansiyeli olan ve girişimci Kızıltepeliler için yapılmakta. Bu kapsamda KOSGEB ile ortaklaşa yürüttüğümüz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimizin beşincisini tamamlamış bulunmaktayız. Eğitime katılıp belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve iş hayatlarına başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise yaptığı konuşmada Kızıltepe’nin genç nüfusu ve iş potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi. KASGİAD gibi derneklerin çalışmalarının istihdama katkı sağlayacak çalışmalar olması gerektiği üzerinde duran Ermiş; “Kızıltepe’de 69 bin öğrenim gören genç olduğu düşünüldüğünde, bu gençlerin eğitilip istihdama katılmalarında işadamları deneğine büyük görevler düşüyor. Buna katkı sağlayacak işadamlarının ilçemizde bulunduğunu görmek bizleri sevindiriyor.” dedi.

Eğitim hakkında bilgi veren KASGİAD Genel Sekreteri Nurullah Ergün ise “Eğitimimize 30 kursiyer katıldı ve tüm kursiyerlerimiz başarılı oldu. Eğitim sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerlerimiz KOSGEB’e sunacakları projelerle 30 bin TL hibe ve 70 bin TL iki yıl ödemesiz kredi almaya hak kazanacaklar. Biz de dernek olarak yapacakları projelerin tüm aşamalarında yardımcı olacağız.”dedi.

Konuşmalardan sonra Katılım Belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları kursiyerlere dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER