banner113

Kızıltepe'nin tanınan ustası engelli bireyleri unutmadı

Mardin’in tanınmış aşçısı Hikmet Ölçer, her yıl olduğu gibi bu yılda engelli bireyleri unutmayarak “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği, Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneği ve Kızıltepe Engelliler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerini kahvaltıda buluşturdu.

Kızıltepe'nin tanınan ustası engelli bireyleri unutmadı

Düğün ve benzeri özel günlerin yanı sıra İl içinde ve il dışında düzenlenen çeşitli platform ve etkinliklerde pişirdiği yemek çeşitleriyle Kızıltepe ve Mardin’in tanıtımına büyük katkı sunan ve sosyal aktiviteler gönüllerde taht kuran ünlü aşçı Hikmet Usta, “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Kızıltepe Engelliler Birliği üyelerini işlettiği kebap salonunda ağırladı.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli bireyleri mekanında misafir eden Hikmet Usta, engelli olmanın hayatın hiçbir yerinde engel olmadığını belirterek, “Engelli kardeşlerimize de bunu anımsatmaya çalıştık. Her insan bir engelli adayıdır, bunu da unutmamak lazımdır. Engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmaları için hep birlikte bir mücadele vermemiz gerektiğini inanıyoruz. Down sendromlu kardeşlerimizi de davet etmiştik ancak başka proğramda oldukları için bizim proğrama katılamadılar.” Açıklamasında bulundu.

Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği Başkanı İzzettin Akbaba, Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneği başkanı Yusuf Taşkın ve Kızıltepe Engelliler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Türkan Yılmaz Bahadur Hikmet Ölçer’in sağduyulu ve örnek davranışı ile ilgili olarak “ Bugün Kızıltepe’de bulunan 3 engelli derneğin üyeleri olarak değerli ustamız Hikmet Ölçer’in misafiri olduk. Her zaman sorumluğun bilincinde olan ve dezavantajlı gruplara desteğini esirgemeyen duyarlı davranış sergileyen ustamıza ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2021, 09:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER