banner113

Dündar, Halkımızın huzuru ve güvenliği her şeyden önemlidir

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, son dönemlerde Mardin’in bazı ilçelerinde gerçekleştirilen hendek kazma ve şiddet olaylarının önüne geçmek için önceliğin halkın huzuru ve güvenini sağlamak olduğunu söyledi.

Dündar, Halkımızın huzuru ve güvenliği her şeyden önemlidir
İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Son dönemde Mardin’in çeşitli ilçelerinde meydana gelen şiddet eylemleri sonucunda halkımızın büyük bir mağduriyet yaşadığını üzüntüyle görüyoruz. Sokak vandalları sokaklara kazdıkları hendeklerle vatandaşlarımızın can güvenliğini riske atacak eylemlerle son dönemde bölgemizin huzuruna büyük bir darbe vurmaktadırlar. Gönül ister ki seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde vatandaşlarımızın seçime hem ideolojik hem de sosyal bakış açısına yönelik şartların oluşmasına olanak sağlayan şartların oluşmasıdır. Bu konuda bütün siyasi partilerin üzerlerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Bizim için halkımızın hür iradesi her şeyin üstündedir."dedi.

                Son dönemlerde yaşanan bu şiddet olaylarına yapılan müdahalelerde sivil halkımızın zarar görmemesinin en büyük tesellilerinin olduğunu söyleyen Dündar, "Sokağa çıkma yasağının uygulanmasının nedeni bazı odakların şiddeti çok ileri boyutlara ulaştırarak halkımızın hem malına hem de canına kastetmeleridir. Nusaybin ilçesinde valiliğimizin olağanüstü çabaları sonucunda ilçedeki sağlık hizmetleri ve temel ihtiyaçlarında hiçbir eksiklik ve aksaklığa mahal verilmemiştir. Güvenlik güçlerimiz görevlerini yasal çerçeve içerisinde yerine getiriyorlar. Güvenlik güçleri halkımızın huzurundan sorumludurlar. Umut ediyoruz ki yaşanan bu şiddet olaylarından sonra buna sebebiyet veren kesimler, aklıselim çağrılara kulak verip bu olaylara son verirler. Halkımızın güvenliğini tehlikeye atacak yaklaşımlar içine girmezler. Bu vesileyle halkımızın sandığa güvenli bir şekilde gitmelerine katkı sunarlar. Sonuçta birileri adına siyaset yapanların bölge halkına verdiği zararı hepimiz görüyoruz. Hiç kimsenin sandık güvenliği konusunda şüphesi olmasın. Halkımızın güveni ve huzuru için yapılacak her türlü davranışın yanında yer alacağımızı tekrarlıyorum.  Bu aşamada tüm partilerin yapacağı seçim propagandası demokratik ölçülerde olması gerekir. Bizler AK Parti ailesi olarak halkımızın 1 Kasım’da ortaya koyacağı iradeye tamamen saygılı olacağız.”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 16:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER