banner113

Marsu, Nusaybinde Yaşanan Su Sıkıntı İl İlgili Açıklama Yaptı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Nusaybin Fırat mahallesinde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı.

Marsu, Nusaybinde Yaşanan Su Sıkıntı İl İlgili Açıklama Yaptı

Nusaybin de Valilik tarafından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince uygulamaya konan sokağa çıkma yasağı ile ilçede su ve elektrik gibi sorunları beraberinde getirdi.

İlçenin Fırat mahallesinin su hattında oluşan arıza ile ilgili  Marsu Genel Müdürlüğü şöyle bir açıklama yaptı: ilçenin Fırat mahallesinde oluşan arızayı gidermek için  ekiplerimiz müdahale etmek  istemişlerdir. Fakat ilçede  uygulamaya konan sokağa çıkma yasağından dolayı izin verilmemeştir.Ekiplerimiz arızayı gidermek için İl Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlıktan  gerekli izinleri istemiş, fakat karşılık alamamışlardır.

Hakkımızda yanlış yere yapılan haberler tamamen asılsızdır.

Bazı ulusal ve yerel kaynaklar; arızanın giderilmesi için  Marsu yetkilileri güvenlik kuvvetleri eşliğinde görevlendirilmiş,fakat  Marsu yetkilileri kabul etmemişler, dolayısıyla herhangi bir müdahalede bulunmamışlardır 'diye bir ibare kullanılmış . Bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Ekiplerimiz ne zaman arızayı onarmak isteseler güvenlik engeliyle karşılaşmışlardır.Yasağın kalkmasıyla ekiplerimiz arızaların onarımı için harekete geçmiş ve gerekli çalışmaları yürütmüşlerdir. Bir iş makinemiz de kimliği belirsiz kişilerce alıkonulmuştur.Halkımızın bu sorunlara karşı duyarlı oldukları için teşekkür ediyoruz.Marsu Genel Müdürlüğü olarak ,aleyhimize yapılan bu tür haberlere aldırış etmemelerini rica da bulunuyoruz'. denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 16:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER