banner113

Ensarioğlu: Kürtler'in yaşadığı coğrafya Kürdistan'dır

AK Parti'nin Diyarbakır adayı Galip Ensarioğlu, 'Türkiye'de Kürtler'in yaşadığı bölgenin adı Kürdistan'dır' dedi.

Ensarioğlu: Kürtler'in yaşadığı coğrafya Kürdistan'dır
Ak Parti'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Galip Ensarioğlu'na katıldığı bir televizyon programında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in kullandığı, ‘Türkiye Kürdistanı’ ifadesi soruldu.

KÜRTLER'İN YAŞADIĞI COĞRAFYA KÜRDİSTAN'DIR

Ensarioğlu, "Türkiye'de Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı Kürdistan'dır. Bu bir ırkın yaşadığı bir coğrafyayı tarif eder. Bu bölünmeyi çağrıştıran bir ifade değildir" dedi.

Türkiye Kürdistan ifadesinin farklı anlaşılabileceğini belirten Ensarioğlu, "İran'da 5 milyon Kürdün yaşadığı bölge Kürdistan'dır. İran Anayasası bunu böyle tanımlamıştır. Irak Anayasası da böyle yapmıştır. Yine birinci Meslis'te Lazistan vardı, Kürdistan vardı. Bu terimleri bizzat Atatürk kullanmıştı. Kürtlerin yaşadığı her coğrafyaya Kürdistan demekten imtina etmem, çekinmem, ben de Kürdüm ve orada yaşıyorum. Fakat "Türkiye Kürdistan" ifadesi farklı algılanabilir" dedi.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 10:48

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
tekin oruç
tekin oruç - 10 yıl Önce

manşet sanki sehven yanlış yazılmış. "Türklerin yaşadığı yer" bu kelimenin yerine "Kürtlerin yaşadığı yer kürdistandır"olacaktı...

SIRADAKİ HABER