banner113

Savurkapı Mahallesi Taziye Evi ve Mahalle Konağı Hizmete Hazır

Mardin Belediyesi tarafından Savurkapı Mahallesi’nde yaptırılan Taziye Evi ve Mahalle Konağı hizmet vermeye hazır hale geldi.

Savurkapı Mahallesi Taziye Evi  ve Mahalle Konağı Hizmete Hazır

Geçtiğimiz aylarda  başlatılan çalışmalar tamamlanırken önümüzdeki günlerde Taziye Evi ile Mahalle Konağı’nın resmi açılışı yapılacak.

İki katlı binanın alt katı bayan-erkek taziye evi, üst katı ise bayanlara yönelik Mahalle konağı olarak kullanılabilecek.200 kişilik kapasiteli bina istenildiğinde de farklı etkinlikler için kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

 

Taziye evinin bölge için ihtiyaç olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “Belediyeye ait binayı yeniden restore edip gerekli tadilatları yaparak halkımızın hizmetine sunduk.Bay-Bayan taziye evi ile mahalle konağı önemli bir boşluğu dolduracak.Mahalle konağında hanım kardeşlerimizin vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirecekleri etkinliklerimiz olacak.”dedi.

 

Savurkapı Mahallesi’nde bulunan iki katlı binanın alt katı taziye olarak tasarlandı.Taziye evinde, kadın  ve erkek bölümlerinin yanı sıra  mutfak ve lavabolarda yer alıyor.

İkinci katta yer alan 100 kişi kapasiteli  Mahalle Konağı ise bayanlara yönelik faaliyet gösterecek.Mahalle konağında, el sanatları,dikiş nakış, okuma kursları gibi farklı etkinlikler düzenlenecek. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER