banner113

Mardin'de Öğrencilerde “ortak sınav” heyecanı başladı.

Mardini ilçe merkezleri ve köylerde Ortaokul 8. sınıflar için ilk düzenlenecek merkezi ortak sınavlar, 28-29 Kasım’da yapılacak.

Mardin'de Öğrencilerde  “ortak sınav” heyecanı başladı.
Sınavların yapıldığı perşembe ve cuma günlerinde, 5, 6 ve 7. sınıflar idari izinli sayılacak. Öğrencilerin kendi sınıflarında girecekleri sınavlar, saat 9.00’da başlayacak, 30’ar dakika ara verilerek yapılacak sınavlar saat 12.00’de sona erecek Veliler, öğrencinin sınava gireceği okul, sınıf ve sıra bilgisini “e-okul veli bilgilendirme’’ sisteminden görebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavlar, 28-29 Kasım tarihlerinde uygulanacak. MEB’in yeni düzenlemesiyle 8. sınıflarda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için her dönem, iki yazılısı olan derslerden birincisinin, üç yazılısı olan derslerden ikincisinin sınavı ortak yapılacak. Birinci dönemin ortak sınavları, 28-29 Kasım’da tüm ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla,  sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Sınavlar saat 12.00’de tamamlanmış olacak. Ortak sınavlar, günde 3 olmak üzere, 2 günde 6 oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders olmayacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, sınav günlerinde idari izinli sayılacak ve bu okullar sınavın hafta sonuyla birleşmesinden dolayı 4 gün tatil olacak.

Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre,sınav 25 Kızıltepe ilçe merkezinde,4 Belde ve 26 köy okulunda olamak üzere 41 okulda yapılacak.Köy okullarında görevlendirilen öğretmenlerin servis ihtiyacları İlçe miili Eğitim Müdürlüğü tarafından Kızıltepe otogar ilçesinde kaldırılacak arabalarla karşılanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER