banner113

USTAD, Batman’da toplandı

Mardin merkezli düşünce kuruluşu Uluslar arası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) tarafından, bölge illerini kapsayan “Siyaset ve Strateji Konuşmaları” konulu toplantı, Mazlum Der Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

USTAD, Batman’da toplandı
Temel amacı bölgede yaşanan gelişmeler ile ilgili söyleyecek sözü olanları doğrudan karşılaştırmak olduğunu söyleyen USTAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgül: “Bölgede gerçekleştirdiğimiz 3’ncü toplantıyı Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan sonra Batman’da yaptık. Bu toplantı ile Sivil Toplum Kuruluşları, Akademisyenler ve Medya Temsilcileri bir araya geldi. Toplantı ‘Siyaset ve Strateji Konuşmaları’ ekseninde ‘Barış ve Çatışma: Gündemi Birlikte Okumak’ konusunu ele aldık. Barış süreci kendi ekseninde ilerlerken, toplumda gençler arasında yaygınlaşmaya başlayan uyuşturucu kullanımı ve ahlaki yozlaşmaya karşı nasıl önlemler alınabileceği konuları da konuşuldu” diye konuştu.
KONULAR TAMAMEN SERBEST 
“USTAD toplantılarının konuları tamamen serbest konuşmalardan oluşuyor” ifadelerini kullanan Akgül: “Bölge genelinde halkımız için nelerin yapılabilirliği üzerine beyin fırtınaları gerçekleştiriyoruz. Her ay bölgedeki bir ilde toplanıyoruz. Önümüzdeki zaman zarfı içinde bölge illerinin tamamını kapsayacak daha geniş katılımlı toplantılar yaparak, bu coğrafyada yaşanan olaylara genel bir bakış açısı ile çözüm ve fikir üretmeye çalışacağız” dedi.
KATILIMCILAR ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Batman’da gerçekleştirilen USTAD toplantısına Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şemsettin Dursun, Batman Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nden Doç. Dr. Muammer Ulutürk, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhammet Ulugün, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, İHH Bölge Temsilcisi Bekir Çete, BEY-DER Başkanı Zeki İslamoğlu, Özgür Eğitim-Sen adına Hamdullah Ayaz, İHH Batman Temsilcisi Ahmet Şansi, MÜSİAD Yönetim Kurulu adına Mehmet Bulut, Medeniyet Gençliği İl Koordinatörü Yahya Koyun, TÜMSİAD Yönetim Kurulu adına Hamdullah Okay, Özgür Der Başkanı Dr. Bünyamin Sevim, Mazlum Der İl Başkanı Hasan Argünağa, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Lokman Özkan, Batman Yön Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ferit Tunç, Batman TV Yönetim Kurulu Müdürü Metin Gün, USTAD Moderatörü Doç. Dr. İbrahim Özçoşar, USTAD’tan Mehmet Timurağaoğlu ve USTAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgül katılım sağladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 12:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER