banner113

MÜSİAD MARDİN DOST MECLİSİ KIZILTEPE’DE

MÜSİAD Mardin Şubesinin düzenlediği geleneksel dost meclisini bu haftaki durağı Kızıltepe’di.

MÜSİAD  MARDİN DOST MECLİSİ KIZILTEPE’DE

MÜSİAD Yönetim Kurlu Üyesi Faruk Kılıç ev sahipliğinde öğretmen evinde yapılan toplantıda Kızıltepe bürokrasisi ile bir araya gelen MÜSİAD ilçenin sorunlarını ve beklentilerini masaya yatırdı.

 Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermişin başkanlığında yapılan toplantıya ilçe emniyet müdürü Abdullah Ergen ,ilçe jandarma komutanı Mustafa Çobanoğlu , İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahcivancı, Tarım İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, İlçe Mal Müdiresi Cevahir Avşar, DEDAŞ ilçe Müdürü ÖmerÖzerdem, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı Abdurrahim Kılıçaslan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ramazan Uygur, Kızıltepe görev yapan Basın Mensupları ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

            Toplantıda selamlama konuşması yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar Kızıltepe’deki mülki ve idari amirler ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Dost Meclisine katılımları için Kaymakam Erdoğan ,Turan Ermiş’e ve Kurum amirlerine teşekkür etti.

Dost Meclisi’nin konuğu olan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş MÜSİAD Mardin Şubesine bu toplantıyı Kızıltepe de düzenledikleri için teşekkür ederek, bu tür toplantıların ilçe gelişimine büyük katkısı olduğunu söyledi. Ermiş, ‘’Sivil Toplum Kuruluşları ile Bürokrasimizin bu  tür ortak toplantılar düzenlemesi büyük önem arz etmektedir. MÜSİAD Mardin Şubesine bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. İlçemiz 226 bin nüfusu ile Türkiye’deki 51 ilden daha büyük bir nüfusa sahiptir. İlçe ekonomimiz tarım, Lojistik, Sanayi ve inşaat ana sektörleri üzerine inşaedilmiştir. Mardin’deki Milli gelirin  önemli bir kısmını Kızıltepe üretmektedir. Girişken ve Genç bir nüfusumuzun olması her zaman avantaj sağlamaktadır. 1 milyon 200 bin dekardan fazla tarım arazisine sahip Kızıltepe bereketli ve düz bir ovaya sahiptir.’’ Dedi.

            Kaymakam Ermiş, son yıllarda Kızıltepe’de Kamu yatırımlarının her alanda yoğun bir şekilde yapıldığını dile getirerek, ilçenin büyüklüğüne oranla eksikliğini duydukları yatırımlarının da olduğunu söyledi. Ermiş, ‘’90’lı yıllarda çok büyük göç alan ilçemiz, birkaç yıl içerisinde nüfusunun 2 katına çıkması ile karşı karşıya kalmıştır. Bu da kamu yatırımlarını daha hızlı bir şekilde sağlanmasıyla her kesime ulaştırılmasını zorunlu kılmıştır. Tarım da GAP Projesinin bitmesiyle başta enerji sorunu olmak üzere bir çok sorun ortadan kalmıştır.  Eğitimde derslik sayımız son bir yıldır, büyük artış sağlanmasına rağmen, hala istediğimiz seviyede gerçekleşmemiştir. İlçenin en büyük gelir kaynağı olan Lojistikte yaşadığımız kısmı sıkıntılarında giderilmesi içinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçemize acili yet arz eden 3 adet üst geçidin yapılması için gerekli makamlara taleplerimizi ilettik. Kızıltepe devasa ekonomik potansiyeli sağlıklı bir şekilde işlendiğinde bölgenin cazibe merkezlerinden bir kent olacaktır. Bunun için kamu ve Sivil bileşenlerin beraber hareket etmesini umuyor ve destekliyoruz.’’ Şeklinde konuştu

            MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, toplantıda dile getirilen beklentilerin ilgili makamlara ulaştırılmasında aracılık yapma görevini kendilerinde gördüklerini dile getirerek, birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi. Dündar, ‘’Kızıltepe ilçemiz, tarım, lojistik, inşaat , sanayi ve turizm alanında  büyük potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin harekete geçilmesi için mevcut eksiklerin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. MÜSİAD’ınElazığ’ta yaptığı genel idare kurulunda ulaşım ile ilgili Kızıltepe’nin acili yet arz eden konularını Bakanımız Sayın Lütfü Elvan’a bizatihi iletme şansını buldum. Tarım, Eğitim, Sağlık ve güvenlik alanın da yaşadığımız sıkıntıları içimizdeki idari amirlerimizle paylaşma imkanı veren bu dost meclisimizi önemsiyoruz. Kızıltepe Mardin ekonomisinin yaklaşık yüzde 70’ni üreten, girişimci ruha sahip insanlarımızın yaşadığı önemli bir ilçemizdir. Bu tür toplantılar sorunlarımızı çözmede ve bir eylem planı oluşturmada önemlidir. MÜSİAD Mardin Şubesi olarak, ilimizdeki tüm sorunların çözümünde bize düşen adımları atmayı kendimize görev biliyoruz.’ Diye konuştu.

            Toplantıya katılan idari amirler, kendi kurumları ile ilgili katılımcılara bilgi verirken, MÜSİAD üyelerinin sorularını cevapladı.Toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.

           

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 00:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER