banner113

Eğitim Sen `. Banka promosyonunu bir lütufmuş gibi sunmalarını kabul etmiyoruz. `

Eğitim Sen, Bankaların öğretmenlere vereceği promosyon hakkında bir basın açıklamasında bulundu.

Eğitim Sen `. Banka promosyonunu bir lütufmuş gibi sunmalarını kabul etmiyoruz.  `

Basına ve kamuoyuna !

Değerli eğitim emekçileri bilindiği üzere uzun bir süreden beri Kızıltepe’de emekçinin emeğinin karşılığı, maaş promosyonları sözleşmesi ihalesi ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanmaktadır. Her şeyden önce.  Bu sözleşmenin bir tarafı olarak yaşananları ayrıntıları ile anlatmak istiyoruz.  Milli eğitimde yasa gereği oluşturulan komisyonda okul müdürleri ,ilçe milli eğitimden bir şube müdürü ve bir memur, ve Kızıltepe de yetkili sendika olması dolayısıyla Eğitim- Sen Eş  temsilcisi yer almaktadır. Bu komisyon tarafından Kızıltepede ki bütün bankalara ihaleye katılma daveti gönderilmiş ve konu ile ilgili 3 toplantı gerçekleştirilmiştir.  İlk toplantıda 5 banka teklifte bulunmuştur.Buna göre

Ziraat Bankası : 70

Deniz Bank:50

İş Bankası: 60

Vakıf Bank: teklif mektubu uygun değil

Garanti Bankası: 52 tl teklifte bulunmuşlardır.

Sözlü yapılan pazarlıklar  neticesinde:

2. toplantıda:

Ziraat Bankası:72

İş Bankası:60

Deniz Bank: 50

Garanti Bankası:71.50 teklifte bulunmuşlardır.

 

3. toplantıda:

Ziraat Bankası:76

Garanti Bankası: 77tl

Ziraat Bankası bunun üzerine çıkamayacağını ifade ettiğinden ihale Garanti Bankasında kalmıştır. Buna gör 6 aylık dilimler halinde 3 yıllığına Garanti Bankasından 462 tl fiyatın teklif edildiği komisyon tarafından tespit edilmiştir. Ancak 2013 yılında bankalarla yapılan sözleşmede ve tek seferde bankalar tarafından yaklaşık 900 tl tekliflerin olduğu değerlendirildiğinde yapılan tekliflerin son derece düşük olduğu görülmektedir. Bu nedenle komisyon teklifi yeteli bulmamış ve sözleşmenin karar vermiştir. 

 Biz Eğitim-Sen yönetimi olarak ihale süreci başlamadan önce üye ve işyeri temsilcilerimiz ile yaptığımız toplantı neticesinde Promosyonun tek seferde ödenmesini kararlaştırdık imzalanmamasına.  Her ne olursa olsun arkadaşlarımızın bu kararı doğrultusunda taksitli olması halinde sözleşmeye şerh koyacağımızı belirtiyoruz. Ayrıca yakın zamanda Mardin Diyarbakır gibi yerlerde yapılan promosyon sözleşmelerinin 1000 tl nin üzerinde olduğu ve Tüm bunlara rağmen Kızıltepe deki bankaların bu tutumunun kabul edilemez  anlaşılmaz olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bankaların emekçinin doğal hakkı olan promosyonu bir lütufmuş gibi sunmalarını kabul etmiyoruz.  Biz emekçiler bankaların sadakasını değil yasal hakkımızı almak için buradayız. Bankaların bu yaklaşımlarına karşı gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı  kamuoyunun bilmesini istiyoruz.Emekçilerin sırtından geçinen bu bankalara ait hesaplarımızı ve kredi kartlarımızı kapatma eylemine tüm üyelerimizi ve emekçileri  davet ediyoruz.

KIZILTEPE EĞİTİM-SEN

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 16:44

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
mesut candan
mesut candan - 10 yıl Önce

akbank neden katılmamış ?
hangi bankaları boykot edecegiz ?
en iyisi maaşlarımızı elden versinler :)

SIRADAKİ HABER