KIZILTEPE STK. PLATFORMUNDAN ASKERİ DARBEYE TEPKİ

M. Şerif Öter: “bu darbenin yumuşatılmaya çalışılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını” söyledi.

KIZILTEPE STK. PLATFORMUNDAN ASKERİ DARBEYE TEPKİ
Mısır’da meydana gelen askeri darbe sonucunda Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınması ve ordunun yönetime el koyması hiçbir şekilde kabul edilemez.

Mısır'da meşru yollarla seçilmiş bir hükumetin, ordunun devreye girerek görevden alınmasını “tam bir askeri darbe” olarak nitelendiren Kızıltepe STK. Platformu sözcüsü M. Şerif Öter: “Bu darbenin yumuşatılmaya çalışılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını” söyledi.

STK. Platformu olarak Mısır’da meşru yollarla seçilmiş yönetime yönelik yapılan hareket tam bir darbedir. Bu darbenin hazırlanmasında uluslararası ilişkilerin temel kavramı olan çıkar devreye girdiğini görüyoruz.

Öter: “Bazı yabancı ülkelerin açıklamaları Mısır’da yaşananları darbe olarak değerlendirmedikleri açıklamaları ve bu ülkelerin bazıları demokrasiyle yönetiliyor olması demokrasi ve halkın iradesi adına utanç verici bir açıklama olarak görüyoruz.” Dedi. Öter devamla,

“İki yıl önce halkın özgür iradesiyle, demokratik seçimle iş başına gelen hükumeti askeri güç ile devrilmesi önümüzdeki günlerde Mısırda iç çatışma endişesi yaratmaktadır. Kızıltepe Stk. Platformu olarak temennimiz kardeş Mısır halkının sağduyu ile hareket etmesi ve bu zor dönemi kan dökülmeden atlatmasıdır.” dedi

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER