banner113

TARIMSAL KALKINMA İÇİN FAKIBABA İLE BİR ARAYA GELDİLER

Mardin’in gelişimi, kalkınması ve refah düzeyinin artması adına bazı temaslarda bulunmak amacıyla Ankara’ya giden AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ve beraberlerindeki heyetle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile toplantıda bir araya geldiler.

TARIMSAL KALKINMA İÇİN FAKIBABA İLE BİR ARAYA GELDİLER
Geçmişin ülkemizde bıraktığı kötü izlenimleri asla unutmamamız gerektiğini belirten AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “ AK Parti geçmişin kötü izlenimlerini emsal teşkil etsin diye zihinlerden unutturmak istemiyor ama daha modern yaşam standartları getirterek geçmişin köhnemiş hizmet anlayışını yerlebir etti. Bizler AK Parti’nin Mardin temsilcileri olarak zaman zaman Ankara’ya gelerek önem arzeden konularımızı birinci elden bakanlarımıza dillendirerek sorunların çözümünün daha da hızlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda Milletvekillerimiz Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Artuklu Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Derik Ziraat Odası Başkanı Faruk Temelli, Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen, Ömerli-Yeşilli Ziraat Odası Başkanı Fahri Eldemir, Mazıdağı Ziraat Odası Başkanı Fevzi Şan, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vedat Durak, Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, Nusaybin-Savur-Dargeçit Ziraat Oda Başkanı Mehmet Ali Doğru, Kızıltepe Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter 'in katılımları ile  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ile toplantıda bir araya geldik".
GAP SULAMA KANALLARININ BİTMESİYLE  SORUNLARIN BÜYÜK KISMI BİTECEKTİR 
 Mardin’deki tarımsal sorunları masaya yatırdıklarını dile getiren İl Başkanı Dündar, “ Elektrik sıkıntısının yanında mısır üretimi ile ilgili yapılması gereken çalışmaları ve verilmesi gereken desteklemeleri konuştuk. Bölgemizin önemli geçim kaynaklarından olan hayvancılık konusuna geniş bir şekilde değinmeye çalıştık. GAP sulama kanalları ile ilgili sayın Bakanımızın hassasiyetini ve uğraşınıda yakından gözlemledik. İnşallah en kısa zamanda GAP sulama kanallarının bitmesiyle beraber mevcut sorunların büyük bir kısmının da ortadan kalkacağını mühaşahade ettik. Bunun yanında Toprak Mahsulleri Ofisinin mısır alımları ile ilgili sistemin daha da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdik”. 
BÖLGEMİZİN İKİ MARKASI KIRMIZI MERCİMEK VE SERT BUĞDAY 
Dündar, “ Kırmızı mercimeğin ve sert buğdayın üretiminin daha fazla desteklenmesi gerektiğini ve bölgede birer marka statüsünde olan bu iki ürünün yetiştirilmesi gerektiği konularını görüştük. İlgili daire başkanlarımızın, danışmanlarının ve Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Daniş’in de hazır bulunduğu toplantıda Mardin’i ilgilendiren tüm tarımsal konularını çözüm yollarıyla beraber masaya yatırdık. Mardin’in tarımsal üretimi adına önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Umut ediyoruz ki gerçekleştirdiğimiz bu toplantının sonuçlarını hükümetimiz üreticilerimize en yakın zamanda yansıtacaktır. Hükümetimizin tarıma verdiği bu desteklemeler başka hiçbir ülkede görülmeyen desteklerdir.Bizlerde desteklemelerin artırılarak üreticilerimizin daha da rahatlatılması gerektiğini yineleyerek toplantımızı sonlandırdık”.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 15:00

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER