banner113

Mardin’de 3 Yılda 2 Bin Sokak Hayvanının Bakım ve Tedavisi Yapıldı

Mardin Belediyesi tarafından yapılan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 3 yıl içinde sahipsiz 2 Bin hayvanın bakım ve tedavisi yapıldı.

Mardin’de 3 Yılda 2 Bin Sokak Hayvanının Bakım ve Tedavisi Yapıldı

Bölgenin tek hayvan barınağında kısırlaştırma işlemine tabi tutulan sokak hayvanlarının künyelendirme işlemleri de yapılıyor.Hayvan Barınağı ekipleri  barınaktaki hayvanların yanı sıra evde beslenen hayvanlara da hizmet götürüyor.

 

Mardin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri Mardin Sit alanı ve Yenişehirde bulunan başıboş köpeklere yönelik aşılama kışırlaştırma ve künyeleme çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürüyor.

  Sokaktan toplanan  sahipsiz köpekler, Mardin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülüyor. Künyesi bulunmayan köpeklerin, burada bakım, aşılama, kısırlaştırma ve künyelendirme işlemlerine tabi tutuluyor. Sağlıklı hayvanlar, işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılırken, insanlara zarar verebilecek durumda olanlar  ise bakım merkezinde tedavi ediliyor

 Mardin Belediyesi Veteriner Hekimi İsmail Taş; hayvan barınağında bakım ve tedavileri yapılan hayvan sayısının 2 bin olduğunu söyleyerek; “Sokaktan toplanan hayvanların tüm tedavileri yapıldıktan sonra 10 gün bekletilip kısırlaştırma işlemine tabi tutulan hayvanlara,  kuduz aşısı yapıp  tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz.Hayvan barınağı hizmete açıldığı günden bu yana toplam 2 bin hayvanın  bakım aşılama ve kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdik.”dedi.

 Sadece barınakta değil evde beslenen hayvanlara da hizmet götürdüklerini söyleyen Veteriner Taş; “Hizmet sadece hayvan barınağını sınırları içerisinde olmayarak sokaktan toplanan köpeklerin yanı sıra vatandaşın evinde beslediği köpeklerinde tedavi ve aşı işlemleri tarafımızdan yapılmaktadır. Polis ve emniyet teşkilatının köpeklerinin aşı ve tedavisi Mardin Belediyesi tarafından yapılmaktadır. “şeklinde konuştu.

 Başı Boş sokak köpeklerine yönelik uygulanan çalışma kapsamında Mardin merkezde ve Yenişehir’de bulunan köpekler aşı ve tedavi edilmek üzere toplanmaya devam ediliyor.

           Mardin Belediyesi’nin kurduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 2010 yılında yaklaşık 17 bin metrekare alana kurularak ruhsat alınan, bölgedeki ilk barınaklardan olma özelliğini taşıyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER