banner113

Şahin: Gençlerimizin prim borçları silindi, Emekliye promosyon imkanı sağlandı

Şahin, 25 yaş altı gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silindiğini ve sosyal güvenlik kurumlarında kadın ve engelli vatandaşların istihdamı konusunda pozitif ayrımcılık yapıldığını hatırlattı.

Şahin: Gençlerimizin prim borçları silindi, Emekliye promosyon imkanı sağlandı

11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftası” dolayısıyla SGK basın bülteni yayınladı.

Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan haftanın "SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI" olarak kutlandığını belirten Şahin, hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımız, Kurumuzun hizmet kalitesini arttırma gayreti içerisinde olacak şekilde vatandaşlarımızın hizmetlere daha kolay ve hızlı ulaşmasına yönelik imkanlar sağlama mücadelesi şeklinde devam etmektedir. İl Müdürlüklerimiz, Kurumumuzun taşra teşkilatını oluşturmakta olup vatandaşlarımız için yerinden çözüm hizmetleri sunmaktadır. Vatandaşlarımızca cevaplanan memnuniyet anketlerinde, Çalışma Bakanlığımız ve bağlı ilgili kuruluşlarına artan güven ve memnuniyet oranları da, bu hizmeti yerine getirmedeki gayretimizin somut meyveleridir.

Bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, %67,9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu 2016 yılı sonuçlarına göre 9,2 puan artış ile en fazla memnuniyet artışının olduğu Kurum oldu. Memnuniyet düzeyinin % 100 e ulaşması için her türlü çalışma ve fedakarlığı göstermeye devam edeceğimiz hususunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarına yapılanma getirilmiş olup 6770 sayılı kanunla bu kapsamda yapılandırılan borçların taksitlerinin son ödeme tarihleri 4 ay daha ertelenmiştir. Bu erteleme ile vadesi geçmiş taksitlerin 31 Mayıs 2017'ye kadar ödenmesi şartıyla yapılandırmalar geçerli sayılmıştır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için taksitlerin son ödeme tarihine özen göstermeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullanan ve Sosyal Güvenlik Haftası”na yüzde yüzü kapsayan bir genel sağlık sigortası ile girmenin gururunu yaşadıklarını, Alo 170 ihbar hattı üzerinden vatandaşlara hizmet sunulduğunu, sosyal güvenlik kurumlarında kadın ve engelli vatandaşların istihdamı konusunda pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten il başkanı Şahin, "25 yaş altı gençlerimizin genel sağlık sigortası prim borçları silindi. Er ve erbaşların genel sağlık sigortası kapsamına alınması ve emekliye promosyon imkanı sağlandı.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 21:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER