banner113

Şair Salih Aydemir Mardinli Okurlarıyla Buluştu.

mardin’deki Leylan kitap-kafe geçtiğimiz günlerde çok özel bir panelin düzenlenmesini sağladı.

Şair Salih Aydemir Mardinli Okurlarıyla Buluştu.

şair arkadaşımız sevgili salih aydemir’in istanbul’dan gelerek retoriği, şiiri ve siyaseti içine alan bir panelle edebiyat ve sanat derdi olan dostlarla bir araya gelmesi keyifli saatler yaşamamıza vesile oldu. ki bu nadiren başımıza gelen bir doğa olayıydı. doğa demişken tüm şehrin üzerinde bir toz tabakasının olması da buna dâhildir. şair dostumuz mardin panelinden sonra diyarbekirli okurlar için de bir program gerçekleştirmiş oldu. 

mardin okuru salih aydemir’î üç arkadaşımızla(fersent kanat, mahsum oral, metin aydın) kurduğumuz yeni perspektif adlı internet dergiciliği sürecimizden yakından tanımaktadır.

salih aydemir çıkardığı öteki-siz edebiyat dergisiyle türkiye edebiyat dergiciliği tarihinde önemli bir iz bırakmıştır. ve öteki-sizin, şiir serüvenimizde yolda oturmuş, yolu kapatmış, yol vermeyen, kutsallaştırılmış, abartılmış, aynı zamanda bir şiirin doğmamasına veya kaybolmasına neden olmuş “şeylerle” kendi savaşını vermiş bir dergi olduğu da rahatlıkla söylenebilir.  

etkinliğe şair ve sanatçıların ilgi göstermesi panelin monologdan çıkıp diyaloga dönüşmesini sağladı ve karşılıklı bir sohbet havasını yarattı.  panel; antik çağ felsefesi, ilk sofistler, sofistliğin kendi dönemindeki işlevi, retorik sanatının eleştirisi, sokrates ve retorik,  retorik tarihinin önemli dönemleri, süryanilerin yunan düşüncesiyle tanışması ve önemli islam bilginlerinin süryanilerin metinlerinden etkilenmesi ve ilham alması, retorik ve şiir, hatipliğin ve retoriğin farkları ve tahlili şeklinde birbiriyle bağlantılı bir çok konu başlığı içeriyordu.

Şair salih aydemir’in son kitabı kırık iğne’den şiirler okumasıyla biten panel sayısı az ama derdi çok olan biz okurlar tarafından zevkle takip edildi.

kendisi yazılarında hiç büyük harf kullanmadığı için, bugün büyük harf kullanmadan yazmak istedim.

şairin kitapları;

akıntılar

h’içlenmeler

dilbendi

gölge göç

hüzünlü ısırgan

meriç hanım

kırık iğne

  

                                                              m. mahsum oral

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2017, 15:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER