banner113

Rektör Omay’dan “Kutlu Doğum” mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Omay’dan “Kutlu Doğum” mesajı

Rektör Omay mesajında, Rahmet Resulü olarak nitelendirdiği Hz. Muhammed’in yaşamında, kişisel ve sosyal hayatımızı aydınlatacak örneklerin bulunabileceğinin altını çizerek, barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olduğunu belirtti.

Peygamberimizin söz ve tavsiyelerinin bütün bir kâinat için mutlak ‘rehber’ ölçüsünde yer aldığını kaydeden  Omay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İslam'ın evrensel ve çağlar üstü mesajını bize ulaştıran, tüm beşeriyete bir lütuf ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı “Kutlu Doğum Haftası’nı idrak etmenin, ebedi huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanlığın saadetini esas alan Rahmet Resulü ’nün mübarek veladetinin üzerinden geçen 14 asra rağmen, şefkat elçisinin pirüpak yaşamında; ferdi ve içtimai hayatımızı tenvir edecek mükemmel emsaller bulabiliriz.

Dürüstlük, istikamet, erdem ve merhametinin sınırsız boyutlarıyla, barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuş, mukaddes sözleri ve tavsiyeleri ise bütün bir kâinat için mutlak ‘rehber’ mesabesinde yer almaktadır.

Millet olarak örnek hayatının tatbik edilmesine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, Peygamberimizin insanlığa ulaştırdığı kutsi ve ulvi mesajlarına samimice tesahup edilmesi temennisiyle, İslam âleminin “Kutlu Doğum Haftası’nı en samimi duygularımla tebrik ederim.”                                                             

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2013, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER