banner113

Vali Koçak Müsiad Dost Meclisinin Konuğu Oldu

MÜSİAD Mardin Şubesi Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak İle Geleneksel Dost Meclisi toplantısı yaptı.

Vali Koçak Müsiad Dost Meclisinin Konuğu Oldu

MÜSİAD Mardin Şubesinin yeni binasında, MÜSİAD Mardin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ataoğlu İnşaat Şirketinin Ortağı İbrahim Yertüm’ün ev sahipliğinde yapılan dost meclisi programına; Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, MÜSİAD Üyeleri ve Genç MÜSİAD Üyeleri katıldı.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap’ın açılış ve selamlama konuşmasından sonra MÜSİAD 25.Yıl Tanıtım Filmi gösterimi yapıldı.

Dost Meclisine katılan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak  yaptığı konuşmada MÜSİAD’ın Dost Meclisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Koçak ‘’ MÜSİAD Mardin Şubesinin daveti için teşekkür ediyorum. Yeni çalışma ofisinin de hayırlı olmasını temenni ediyorum. MÜSİAD Ülkemiz ve Mardin’imiz için önemli bir kuruluştur. Çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyorum ’’ dedi.

Mardin’in Sosyal Siyasal ve Ekonomik durumu ile ilgili konuşan Vali Koçak, Mardin’de çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak;  ‘’yakın zamanda gerçekleşen Genel seçimlerin Ülkemize ve Mardin’imize hayırlı olmasını diliyorum. İstikrarın sağlanması ve Ekonominin canlanması için önemlidir. Mardin için 3T + 1S Formülü kalkınmanın anahtarıdır. Tarım, Turizm, Ticaret ve bunları tamamlayan Sanayinin gelişimi Mardin Ekonomisi için önemlidir.’’ dedi.

               

Toplantıda söz alan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap Vali Koçak’a katılımından dolayı teşekkür ederek, Dost Meclisi programlarının devam edeceğini söyledi. Kasap ‘’ yapılan Genel seçimlerin Ülkemize hayırlar getirmesi ve Ekonomik büyümemize katkı sunmasını umuyoruz. Mardin’i ilgilendiren tüm konularda MÜSİAD Mardin Şubesinin yapacağı ve söyleyeceği öneriler vardır. Sayın Valimizle bugün yaptığımız istişareden oldukça memnun kaldık. İlimizin kalkınması için üzerimize düşen her türlü göreve hazırız.’’ dedi.

MÜSİAD Üyelerinin sorularını cevaplayan Koçak, TOKİ, Mardin Kalesi, Fuar Merkezi ve Tarımsal sıkıntılar hakkında üyelere Valiliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dost Meclisi hediye takdimi, dilek ve temennilerle sona erdi.

Toplantı sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın seçim ile ilgili basın bildirisi okundu. Bildiride kısaca şunlar vardı:  "Millet sözünü söylemiştir. Bugün, sonuçlara olgunlukla saygı göstermek, her vatandaşın ve siyasi partilerimizin en önemli görevidir. Bu meclis aritmetiğinden çıkabilecek hükümetin bir an önce kurularak, programını açıklamasını bekliyoruz. Seçim sürecinde partilerin kullandıkları üslup tasvip edilir olmasa da, seçimin huzur içinde geçmesi, sandığa barış ve demokrasi şöleni içinde gidilmesi ve sonuçların olgunlukla karşılanması, bu genel seçimin en büyük kazanımıdır. İş dünyası olarak, ihtiyacımız olan huzur, güven ve pozitif istikrarın devamının sağlanması, kalkınma ve gelişme hamlelerinin devam etmesi, en büyük arzumuzdur.

Bugüne kadar sürdürülen gelişmenin ivme kaybetmemesi, toplumsal tabanı geniş bir uzlaşmayla, meclis aritmetiğinden çıkacak hükümetin, mevcut kazanımları reddetmeden, programını hazırlamasını ve icraatlarını hayata geçirmesini bekliyoruz.

Türkiye ekonomisi, artık siyasi dalgalanmalardan etkilenmeyecek denli güçlüdür. MÜSİAD camiası olarak, milletimizin tercihine saygı duyuyor, tüm siyasi partilerimizi tebrik ediyor, bu tablodan çıkan sonucu değerlendirerek, siyasi sorumluluk anlayışıyla kurulacak yeni hükümete giden yolda azami hassasiyet gösterilmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 17:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER