banner113

Mardin’de, “Rafadan Tayfa ile Türkiye’dir Burası Müzikali” çocuklarla buluştu

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi, TRT’nin sevilen çizgi filmi, “Rafadan Tayfa ile Türkiye’dir Burası Müzikali”ni çocuklarla buluşturdu.

Mardin’de, “Rafadan Tayfa ile Türkiye’dir Burası Müzikali” çocuklarla buluştu

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, TRT’nin sevilen çizgi filmi “Rafadan Tayfa ile Türkiye’dir Burası Müzikali”ni çocuklarla buluşturdu. Saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezinde başlayan müzikale çocuklar aileleriyle birlikte yoğun ilgi gösterdi. Gösteri önce çocuklar müzikler eşliğinde eğlenerek, oyunlar oynadı.

‘Rafadan Tayfa ile Türkiye’dir Burası Müzikali’, Akın karakterinin yabancı bir ülkede oturan mektup arkadaşına Türkiye’nin tarihi hakkında mektup yazması ile başlıyor. Daha sonra uçan bir balona binen Akın, Hayri, Sevim, Hale, Kamil, Mert çizgi kahramanları, Türkiye’nin tarihi mekanlarını görme imkanı buluyorlar. Fatma Nine ve Basri Amca karakterlerinin de oyuna dahil olmasıyla Akın, yabancı ülkede yaşayan mektup arkadaşına Türkiye’nin tarihi mekanları hakkında yazdığı mektubu tamamlıyor.

Müzikalde sık sık Türkiye’dir Burası şarkısı seslendirilerek çocuklarında eşlik etmesi sağlandı. Gösterinin ardından Rafadan Tayfa çizgi kahramanları çocuklarla toplu fotoğraf çekti. Çocuklar televizyon izledikleri çizgi kahramanları canlı olarak karşılarında görerek unutulmaz anlar yaşadılar.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, TRT’nin sevilen çizgi filmi Rafadan Tayfa ile  Türkiye’dir Müzikalini, Mardinli çocuklarla buluşturduklarını belirtti.

Çocukların anne ve babalarıyla yoğun bir şekilde müzikale katıldığını belirten Yaman, “Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, tarih ve kültür şehri Mardin’de sosyal çalışmalara önem veriyoruz. Gençlerimiz için Aralık ayında Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat günleri düzenledik. Vatandaşlarımızı Devlet Tiyatrolarının katkılarıyla sürekli farklı bir konuda tiyatro ile buluşturuyoruz. Bu günde çocuklarımızın sevdiği ‘Rafadan Tayfa ile Türkiye’dir Burası Müzikali’ ile buluşturduk. Çocuklarımız yoğun bir ilgi göstererek mutlu ve unutulmaz anlar yaşadılar. Çocuklarımızın mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Çocukların mutlu olduğu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Belediyenin imkanlarını gençlere, çocuklara ve vatandaşlara aktardıklarını belirten Yaman, “Belediyenin tüm imkanlarını mutlu ve huzurlu bir şehir inşa etmek harcıyoruz” diye belirtti. 

-2 gün 4 seans ile çocuklarla buluşacak

Müzikal, Cumartesi saat 14.00 birinci seans ile 17.00 ikinci seans, Pazar günü saat 14.00 birinci seans, 17.00 ikinci seans ile çocuklarla buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 23:03

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER