Mardin’de “Hayvanları Koruma Günü” etkinliği.

Mardin’de, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Mardin’de “Hayvanları Koruma Günü” etkinliği.
 Mardin merkez Artuklu ilçesinde, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, barınağı ziyaret ederek, hayvan hastanesi ve barınaktaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mardin’deki barınağın bölgede örnek teşkil ettiğini kaydeden Yaman, “Hayvan barınağı ve hastanesinde gençler, vatandaşlarımız ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenledik. Buradaki amacımız hem buradaki hizmetleri göstermek hem de burada ki bakımını yapmış olduğumuz 250’ye yakın sahipsiz hayvanı, onlarla tanıştırmak, onlara sevdirmek ve farkındalık oluşturmaktı. Çok kalabalık bir öğrenci grubu ve vatandaşlarımız buradalar.  Mardin Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanları Barınağı, bölgenin en büyük barınaklarından bir tanesidir. Özellikle burada Sokak Hayvanları Hastanesi çok önemlidir. Bölgede diğer illerden gelen bakıma muhtaç ve ameliyat olması gereken hayvanları tedavi yapma imkânına sahibiz. Aynı zaman da burada bu imkânımız olmasa da her türlü ulaşım aracıyla da İstanbul ve Ankara'daki hayvan hastanelerine gönderme imkânına sahibiz. Bu tür etkinlikleri sadece 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’nde değil diğer zamanlarda da yapmayı arzu ediyoruz ve yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Türkiye’nin en ünlü hayvan bakıcıları ve hayvan terbiyecilerini Ankara ve İstanbul’dan getirdik. Genç ve öğrencilerle buluşturduk. Buna yine devam edeceğiz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2019, 23:33

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER