banner113

Demirkaya; “İlçemin Sorunlarını Biliyorum Ve Yakından Takip Ediyorum”

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kızıltepe Çevreyolu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Demirkaya; “İlçemin Sorunlarını Biliyorum Ve Yakından Takip Ediyorum”
 

Son günlerde yerel ve sosyal medya da çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan Demirkaya;

Kızıltepe ilçesinin bir evladı olarak ilçemin sorunlarını biliyorum ve yakından takip ediyorum dedi.

İlçemizde sürekli ölümlü kazaların olduğu birçok insanımızın yaşamını yitirdiği  'ölüm kavşağı’nda yayalar için bir düzenleme yapılması gerekiyor. Biz biliyoruz ki yapılacak düzenlemeler de çözüm olmayacak. Uluslararası trafiğin ve ağır tonajlı araçların şehir içi trafiğinden çıkarmak için kalıcı çözüm bulunması gerekiyor. Biz de bunun için Kızıltepe ilçemize çevre yolunun yapılması lazım dedik. Kızıltepe Çevre yolu (36 km)  için Karayolları Genel Müdürlüğünce 1/5000’lik ön projesi onaylatarak ve yatırım programına teklifi yaptırdık.  Yolun yaklaşık 28 km’lik kısmı tarım reformu tarafından arazi toplulaştırma kapsamına alınmıştır. 3 km’lik kesimin terki sağlanmış olup, geri kalan 25 km’lik kesim imar planı kapsamına alınarak kamulaştırması yapılacaktır.  Bu ön hazırlıklardan sonra Kızıltepe Çevre yolunun yatırım programına alınması için; Karayolları 9. Bölge Müdürü, Karayolları Genel Müdürü, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanını ile görüştüm.  Bu görüşmelerde Habur Sınır kapısına giden İpek Yolunun ilçenin tam ortasından geçmekte olduğunu ve birçok mal ve can kaybına neden olduğunu bir an önce yatırım programına alınmasını kendilerine ilettiğini söyledi.

Demirkaya, Kızıltepe ve bütün ilçelerimizin sorunlarını bildiğini, bu sorunların çözümü için Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel ile birlikte ilgili makamlarla görüşerek neticelendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Buradan gerek telefonla gerekse sosyal medya üzerinden bu konuda duyarlılık gösteren Sivil Toplum Örgütlerine ve Kızıltepe’li hemşehrilerime teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2019, 10:56

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER