banner113

‘Mardin Kalesi’ Artık Meclis Gündeminde

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, 1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan Mardin Kalesi’nin turizme açılmasını meclise taşıdı.

‘Mardin Kalesi’ Artık Meclis Gündeminde
 HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin Kalesi’nin turizme açılmasına ilişkin Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül tarafından yanıtlaması istemiyle meclise yazılı soru önergesi verdi. Aslan, önergesinin gerekçesinde, Mardin’in turizm kenti olduğunu ve her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Mardin’de en merak edilen tarihi yerlerden birinin Mardin Kalesi olduğuna dikkat çekti. Aslan, Mardin Kalesi’nin 1980 yılından beri Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edildiğini ve NATO’ya bağlı Hava Radar Kıta Komutanlığı tarafından kullanıldığına işaret ederek, “Mardin Kalesi'nin turizme açılması için Mardin halkının yoğun talebi var. Bütün STK’ler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sanayici ve iş insanlarının ortak isteği, Mardin Kalesi'nin bir an önce turizme açılmasıdır. Kısa bir süre önce Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyeleri tarafından ‘Mardin Kalesi Mardin halkınındır’ şiarıyla başlattığı imza kampanyasıyla tekrar gündeme gelen Mardin Kalesi’nin sivilleşmesi ve turizme açılması kentin turizm potansiyelini artıracaktır. Bu durum başta ekonomi olmak üzere kentin sosyo-kültürel yapısına da renklilik katacaktır. Kentin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alabilmesi için kalenin turizme açılması elzemdir” dedi.

 Aslan, konuya ilişkin Bakan Gönül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:  

 * Bakanlığınıza tahsis edilen Mardin Kalesi’nden çıkmayı düşünüyor musunuz ? Ne zaman çıkacaksınız?

 * Mardin Kalesi’ni işgal ettiğinizden haberiniz var mı?

 * Turizm kentine darbe yaptığınızın farkında mısınız?

 * Mardin Kalesi’ni turizm alanı olarak görmüyor musunuz? 

 * UNESCO Dünya Mirası listesine girebilecek olan Mardin Kalesi’ne bu şekilde yaklaşımınız doğru mu?

 * Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin “Mardin Kalesi Mardin halkınındır” şiarıyla başlattığı kampanyadan haberiniz var mı?

 * Mardin Kalesi’nde arkeolojik kazı yapılması için bir an önce kaleden çıkmanız gerektiğinin farkında mısınız?

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 14:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER