banner113

Mardin'e Yeni Atıksu Arıtma Tesisleri Kuruluyor

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluş olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) , Savur ilçesi ve bağlı beldesi olan sürgücü bölgesinde arıtma tesisi kuracak.

Mardin'e Yeni Atıksu Arıtma Tesisleri Kuruluyor
 Marsu Genel Müdürlüğü Plan Proje Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Savur-Sürgücü atıksu arıtma tesisi projesi , Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'ya yaptığı başvuru sonucunun onaylanmasıyla  Marsu Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Kabul ile DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay arasında protokol imzalandı.

Marsu Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Kabul yaptığı açıklamada; bölgede meydana gelen atıksuların dereye deşarj edilmesi ve buna bağlı olarak bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkması,kötü kokuların oluşması ve de yağan yağmurun yüzeysel bir şekilde dere yataklarını ve yeraltı sularını kirletilmesinin önüne geçilmesi için bu proje amaçlanmıştır.

Özellikle çevre ve halk sağlığına olumsuz etki eden bu etkenleri en aza indirgemek gayesindeyiz. 2.187,486 tl 'lik bir bütçeye mal olacak bu projemiz DİKA'nın desteği ile çözüme kavuşturacağız.Bölgenin bu tür gibi sorunlarının giderilmesi için çeşitli projeler inşa edip böylelikle bu tür sıkıntıları kısa bir süre zarfında gidermiş olacağız' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 14:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER