banner113

İl Başkanı Kılıç;”Derik Gelişime Açık Bir İlçemiz Haline Geldi”

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Derik her mahallesiyle, sokağıyla, tarihiyle ve dünyaya nam salmış zeytiniyle önem verdiğimiz ilçelerimizin başında gelmektedir”.

İl Başkanı Kılıç;”Derik Gelişime Açık Bir İlçemiz Haline Geldi”
 AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç il yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle Mardin’e bağlı Derik İlçesi’nde bazı ziyaret, toplantı ve temaslarda bulundular.

Burada AK Parti Derik İlçe Başkanı Süleyman Karahan ve partililerle bir araya gelen İl Başkanı Kılıç daha sonra merkez ve kırsal mahalle muhtarlarıyla toplantıda buluştu. Heyet muhtarlarla yapılan istişarenin ardından esnaf ziyareti, belediye başkanlığı ve bazı kurum ziyaretlerini gerçekleştirdiler. 

DERİK ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR İLÇEMİZDİR

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, gerçekleştirilen programa ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Derik önem verdiğimiz ilçelerin başında gelmektedir. İnsanıyla, kültürüyle,güzelliği ve zeytiniyle yaşanılabilecek özelliklere sahip şirin bir ilçemizdir. Derik ilçemize gerçekleştirdiğimiz her ziyarette vatandaşlarımızın tevazu ve ilgisine mazhar oluyoruz. Göstermiş oldukları ilgiden ve misafirperverlikten dolayı değerli Derik halkına yürekten teşekkür ediyoruz”.

MERKEZ VE KIRSAL MAHALLE MUHTARLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI

İl Başkanı Kılıç, Derik İlçesi’ne bağlı merkez ve kırsal mahallelerimizin çok değerli muhtarlarıyla bir araya gelerek kendileriyle çeşitli konularda istişarelerde bulunduk. Mahalle muhtarlarımızın hemen hemen tamamının tek tek söz alaraktoplantımıza katılım sağlamaları bizleri sevindiren en önemli durum oldu. Değerli muhtarlarımızın bizlere iletmiş oldukları tüm taleplere çözüm noktasında gerekli mercilere iletilmek üzere notlarımızı aldık. Özellikle çiftçilerimiz adına talep edilen sulamada yaşanan sıkıntıların çözümü ve yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için ilgili müdürlüklerle görüşüleceği belirtildi”.

KAYMAKAM HAKAN KAFKAS DERİK İÇİN BİR ŞANSTIR

Diğer yandan muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde bizlere iletmiş oldukları talepleri DerikKaymakamı/Belediye Başkan V. Sayın Hakan Kafkas ile istişare ederek ivedilikle çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından dikkate alınması gereken taleplerde inşallah en kısa zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimize iletilecektir. Derik Kaymakamı/Belediye Başkan V. Sayın Hakan Kafkas’ı Derik adına büyük bir şans olarak görebiliriz. Çünkü HDP Belediye Başkanı görevde olduğu süre boyunca Derik’in gelişimi için tek bir çivi çakmamıştır. Kaymakam/Belediye Başkan V. Sayın Hakan Kafkas azimli ve kararlı çalışmalarıyla Derik’inçehresini şimdiden değiştirmeyi başarmıştır. İnşallah önümüzde ki süreçte havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte Derik İlçesi’ne bağlı tüm kırsal mahallelerin yollarının yapım, bakım ve onarımına geçilecektir. Derik merkezinde yapılacak yeni icraat ve çalışmalarla eğitimde yeni bir döneme geçilecektir. Merkezde yer alan tüm sokaklar sağlık taramasından geçirilerek olması gereken hale getirilecektir. En önemli noktalardan bir diğeri de güvenlik nedeniyle kapatılan bazı cadde ve sokakların yaptığımız girişimler veKaymakam/Belediye Başkan V. Sayın Hakan Kafkas’ın katkılarıyla tekrar normal hale getirildi. Bundan sonraki süreçte de inşallah Derik için daha birçok konuda önemli yeniliklere gidilecektir. Çok sıcak aile ortamında geçen istişare toplantımızın ardından, muhtarlarımızla hatıra fotoğrafında bir araya geldik”.

DERİKLİ ESNAF KARDEŞİMİZE KAPIMIZ DAİMA AÇIKTIR

Derik ilçemizde çalışmalarımızın devamında esnaf kardeşlerimizi kendi işyerlerinde ziyaret ettik.  Sıkıntılarını, sorunlarını dinledik. AK Parti olarak dün olduğu gibi bundan sonra da kendilerine elimizden gelen her desteği sağlayacağımızı, kapımızın daima açık olduğunu, istedikleri her an gelebileceklerini ilettik. Önemli olan nokta şu aslında;Derik ilçemizin artık bir huzur kenti haline geldiğini, esnaflarımızın mutlu olduğunu, yüzlerinin güldüğünü, kış mevsiminde olunmasına rağmen hareketli bir süreçte olduklarını gördük. Kısaca Derik artık gelişime açık bir ilçemiz haline geldi. Bu vesileyle Derik halkına bizlere göstermiş oldukları konukseverlikten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 21:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER