banner113

Güngör; “Terör her yerde terördür terörün rengi dili dini ve ırkı mezhebi olmaz”

MARTOD Başkan'ı Özgür Azad GÜNGÖR Diyarbakır da hunharca katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi, polis memurları Cengiz Erdur ve Ahmet Çiftaslan‘ın da şehit edilmesi olaylarının kendilerini son derece derinden üzdüğünü belirtti.

Güngör; “Terör her yerde terördür terörün rengi dili dini ve ırkı mezhebi olmaz”
‘’Sıkılan kurşunlar şehitlerimize ve aydınlarımıza değil ülkemizin geleceğine barış ve kardeşliğine sıkılmıştır’’ diyen Güngör , şunları kaydetti:


‘’ Sayın Tahir Elçi nin Diyarbakır’ın sembolleri arasında yer alan (Şeyh mutahhar cami) 4 ayaklı camiye ve Sur içerisindeki tarihi dokuyu korumaya yönelik basın açıklaması sonrası öldürülmesi Kültür mirasını, binlerce yıldır barış ve kardeşliği bağrında besleyen Mezopotamya’nın değerlerinin korunarak savaşlardan ve silahlardan zarar görmemesini istemiştir. Tahir Elçi,  açıklamasın da Ülkelerin savaşlarda dahi kültürel mirası koruması gerektiğini altını çizererek, buda heykellerine, Palmiraya yapılanların Diyarbakır da Sur  da yapılmamasını çok cesur ve açık  bir şekilde haykırmış bunun sonucunda hayatını kaybetmiştir.


Unutulmamalıdır ki;  Diyarbakır surları Birleşmiş Milletler UNESCO kültürel mirasına girmiş ve korunması gereken kültür varlığı olmuştur. Terör her yerde terördür terörün rengi dili dini ve ırkı mezhebi olmaz. Bu yaşanan hadiseler Bölge Turizmini daha da derinden yaralamış, maalesef insanlar bölgemizden tiksinir hale getirilmiştir. Bizler bu olaydan son derece üzüntü ve gelecekten de kaygılıyız. Bu cinayetleri işleyenler derhal yakalanmalı adalet önüne çıkarılmalı ve kamuoyu vijdanı rahatlatılmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 10:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER