banner113

Mardin Eğitim Sen: “Öğretmen Hatice Dağlı Yalnız Değildir”

Mardin Eğitim Sen Şubesi, Berkin Elvan için sosyal medyada mesaj paylaşan ve öğretmenlikten men edilen Hatice Dağlı ile dayanışma amacıyla basın açıklaması yaptı.

Mardin Eğitim Sen: “Öğretmen Hatice Dağlı Yalnız Değildir”
Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım açıklamasında şöyle dedi:"Hatice Dağlı. Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni. 2014 yılının Eylül ayında Mardin’e atandı
31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan olayından sonra, sosyal medyada , ilahiyat fakültesindeki sınıf arkadaşlarının Berkin Elvanla ilgili “Ah Berkin yaşasaydın da keşke seni kendi ellerimizle biz öldürseydik, terörist bozuntusu ,özellikle doğudaki çocukları öldürsünler ki büyümesin terörist olmasınlar.” Gibi paylaşımlarda bulunmuşlardı.
Arkadaşımız ne insanlığa ne dine hiçbir yere sığmayan bu paylaşımlara karşı en başta insan olmamın sonrasında eğitimci olmanın gereği olarak Berkin Elvan’ın ve çocukların öldürülmesine karşı “ Lanet olsun öldürülen çocukları terörist belleyenlere” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım Hatice DAĞLI nın arkadaşları tarafından Milli Eğitim Bakanlı’ ğına gönderildi. Bunun ardından hakkında bakanlık tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı. 1 Nisan 2015 tarihinde açığa alındı ve 3 ay boyunca çok sevdiği öğrencilerinden ayrı kaldı.

6 Mayıs 2015 tarihinde Mardin 2. Ağır ceza mahkemesinde terör örgütü propagandası yapmaktan yargılandı ve suç kastı bulunmadığından dolayı hakkında beraat kararı verildi. Fakat buna rağmen 3 ay boyunca görevine başlatılmadı. Görevine ancak 2 Temmuz’da başlatıldı. 22 Ekim 2015 tarihinde yüksek dısiplin kurulu toplantısında oy çokluğuyla Devlet memurluğundan çıkarılması kararı verildi.
30 Kasım 2015 tarihinde yapılan resmi bildirimle arkadaşımız Hatice DAĞLI nın memuryetle ilişkisi kalmamıştır. MEB şu soruları sormak istiyoruz
1-Berkin Elvan’ı öldürenin kim olduğu belliyken halan hakkında soruşturma açılmamasına karşın arkadaşımız bu duruma karşı düşüncelerini ifade etmesi neden suç oluyor? Düşünce özgürlüğü İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 19. Maddesi , Medeni Siyasi Haklara İlişkin Uluslar arası Sözleşme’nin 19. Maddesi ne göre Herkes kimsenin müdahelesi olmaksızın istediği düşünceye sahip olma hakkına sahiptir ,herkes düşüncelerini ister sözlü ister yazılı yada basılı biçimde iletme özgürlüğüne sahiptir, ve yine Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. Maddesince yasal olarak ta korunması altındayken neden arkadışımız düşünceleri yüzünden memuryetten çıkarılıyor.
2-Arkadaşımızın paylaşımı suç unsuru oluştururken; Berkin Elvan’nın ve doğudaki çocukların öldürülmesini savunanların paylaşımları, neden suç unsuru taşımıyor ve neden haklarında herhangi bir işlem yapılmıyor? Görülüyor ki Hatice arkadaşımıza uygulanan bu ceza, tamamiyle hukuksuz, adaletsiz ve tamamiyle çifte standartın ürünüdür.
3-Arkadaşımız henüz aday öğretmenken ve adaylığının onaylanmasıyla ilgili işlemesi gereken süreç neden işletilmedi? Hakkında kesinleşen herhangi bir hüküm olmamasına rağmen neden bu hakkı gasp edildi?
Yukarıda sorduğumuz soruların muhatabı olan Milli eğitim bakanlığı, bu sorulara cevap verebilecek mi? Bu sorulara cevap istiyoruz. Kimsenin arkadaşımızın geleceğini bir çırpıda yok etmesine Mardin Eğitim SEN şubesi olarak izin vermeyeceğiz. Öğretmenli hakkını arkadaşımız,kendi dişiyle tırnağıyla kazandı, kimsenin ona lütfü ile değildir.
Şimdi ise emeğinde, hiçbir hakkı ve rolü olmayanlar, arkadaşımızla ilgili yürütülen hukuki kovuşturmada suçsuz bulunduğu anlaşılmasına rağmen, 5 kişiden oluşan bir komisyonun, kendini her şeyin üstünde görüp, arkadaşımızın memuriyetine son verme hakkını, nereden ve kimden güç alarak, adaletsiz ve hukuksuz bir biçimde uygulamaktadır?
Arkadaşımız, mesleğini ve öğrencilerini seven; bilimsel, demokratik, insan haklarına duyarlı ve en önemlisi çocuklara doğruyu adaleti ahlaklı olmayı anlatan örnek bir eğitimcidir
Değerli Arkadaşlar bildiğiniz gibi ülkemizde yaşanan kaos ve savaş ortamından konfederasyonumuz KESK en ağır şekilde etkilenmiştir. Son 6 ayda 1000 KESK üyesi memur sürgün edilmiş 607 memur maaştan kesme cezası almış 5 memur arkadaşımız işten çıkarılmıştır.
Mardin Eğitim SEN şubesi olarak, yaşanan tüm haksızlıklara karşı sessiz kalmayacağımızı gücümüzü aldığımız fiili ve meşru mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi bu haksızlığın karşısında boyun eğmeyeceğimizi arkadaşımız öğrencilerine kavuşuncaya kadar sürdüreceğiz .
HATİCE DAĞLI yalnız değildir"dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 15:16

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
fatih
fatih - 8 yıl Önce

Bu haber bana pek inandırıcı gelmedi.

Azad behravani
Azad behravani - 8 yıl Önce

hoca çok haklı. haksızlığa uğradı.

SIRADAKİ HABER