banner113

Minik Meryem’e Kaymakam sahip çıktı.

Kızıltepe’de halk gününe katılan minik Meryem’in öyküsü Kaymakam Ermiş ve komisyon üyelerini üzüntüye boğdu.

Minik Meryem’e Kaymakam sahip çıktı.
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından başlatılan ve ilki geçen hafta gerçekleşen Halk Günü toplantılarının ikinci hafta toplantısına minik Meryem’in dramı damga vurdu.
50’ye yakın vatandaşı dinleyen Kaymakam Ermiş ile Halk günü komisyon üyeleri, Yurtta kalmak için yardım isteyen minik kızın öyküsüyle yürekleri sızladı, gözyaşlarına hakim olamadılar.
Vatandaşların sorun ve sıkıntıların çözüm bulmak sıkıntılarını gidermek amacıyla İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından başlatılan Halk günlerinin ikincisi Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. Sorun ve şikâyeti olan vatandaşların şeker ikram edilerek kayıtları yapılan Vatandaşlar, Kaymakam Ermiş’in de hazır bulunduğu komisyonun bulunduğu toplantı odasına tek tek alınarak istekleri, şikayetleri dinlenen vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için gerekli incelemeler yapılıp vatandaşa dönüş yapılmakta.

Son Halk günü toplantısında 50’ye yakın vatandaşı dinleyen Kaymakam Ermiş, Toplantı odasına komşu kadın ile gelen minik öğrencinin öyküsü karşısında duygulu anlar yaşadı. Yurtta kalmak için yardım isteyen minik öğrenci komisyon üyelerinin yüreklerini sızlattı, gözleri yaşarttı.

Furkan Doğan İmam Hatip ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Meryem Turan (11) Komşusu ile geldiği halk gününde Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’in başkanlığını yaptığı komisyonundan yatılı okulda kalmak talebinde bulundu. Kaymakam Ermiş sebebini sorduğu minik Meryem’den “üvey annem beni sevmiyor.” cevabını aldı.

Orman bakanlığından emekli olan 75 yaşındaki babası Sıtkı Duran'ın 18 çocuğundan biri olan Meryem, babasının 13 çocuklu ilk eşinin ölümü üzerine evlendiği ikinci eşi Yasemin Duran'ın tek çocuğu, babası meryem’in annesiyle geçinemeyince ayrılmalarının ardından yeniden evlenir ve bu evlilikten de 4 çocuğu daha olur.

5. sınıf öğrencisi Meryem yatılı okulda kalmak talebini, “ Benimle beraber 5 kardeşiz, 3’ü kız, 2 erkek, benim dışındaki kardeşlerim üvey annemin çocukları, üvey annem beni sevmiyor, ilgilenmiyor, bazen de dövüyor, banyomu bile benimle gelen komşu kadın yapıyor. Üvey annemle aynı evde sevgiden yoksun üvey anne şiddeti yaşamak yerine yatılı okulda kalmak için sizden yardım istiyorum.” Dedi.

Meryem’i nemli gözlerle dinleyen İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mal müdürü Cevahir Avşar ile Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürü Emin Korhan’dan oluşan Komisyon üyeleri, sorunun çözümü için hemen gerekli çalışmaları başlatarak, Sosyal hizmetler görevlisinin Meryem’in evine giderek gerekli inceleme ve araştırmayı ve bunu rapor halinde sunması için görev verilmesinin ardından, yatılı okullarda yer bakılıp uygun yer arandı.

Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in çaba ve girişimleri ile Küçük öğrenci Meryem Turan, Eğitim gördüğü okulun pansiyon bölümünde kalması sağlandı. Kaymakam Ermiş’in veliliğini üstlendiği 5.sınıf öğrencisi Meryem’in tüm masrafları da yine kaymakamlık tarafından karşılanacak ve sürekli ziyaret edilerek sevgiden yoksun bırakılmayacak.

Mehmet Halit Solhan


Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 19:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER