banner113

Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Ulaşım Eyleminde Bulundu

Öğrencilerin ulaşım eylemi Büyükşehir'in araya girmesi ile son buldu

Artuklu Üniversitesi Öğrencileri  Ulaşım Eyleminde Bulundu

- Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, şehir içi toplu taşıma araçlarında yaşamış oldukları sorunlardan dolayı protesto eylemi gerçekleştirdi. Yaşanan eylem, Mardin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü ve Büyükşehir Eş Başkan danışmanın araya girmesi ile son buldu.

Toplu taşıma araçlarının sık sık aktarma yapmasından ve şoförlerin kendileri ile sert konuştuğundan şikayetçi olan Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin kampus girişinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Çok sayıda öğrencinin katılmış olduğu  eylem de geniş güvenlik önleminin alındığı dikkat çekti.

Öğrencilerin eylemine destek vermek ve aynı zaman da yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Mardin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyfettin Yavuz ve Büyükşehir Eş Başkan Danışmanı Enver Ete eylemde hazır bulundu. Yavuz ve Ete'ye, kendilerinin yaşamış oldukları sorunları aktaran öğrenciler sık sık araçlarda aktarma yaşandığını bu nedenle de kimi zaman derslere ve sınavlara geç kaldıklarını söylediler. Öğrenciler şoförlerinde kendilerine sert davrandıklarını ifade ederek "Bazı şoförlerde yolculara çok sert hitaplarda bulunmaktadırlar. Bu konuda kendilerini uyardığımız zaman aynı tepki ile karşılaşıyoruz. Hatta bazen şoförler adeta yarış pistinde yarışıyorlarmış gibi birbirleri ile yarışıyorlar. Bu sorunları defalarca aktarmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Artık bunlara bir çözüm getirilmesini istiyoruz"

Öğrencilerin yapmış olduğu eylemin haklı bir eylem olduğunu belirten Yavuz "Öğrenciler haklı olarak bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Burada okuyan öğrencilerimiz ailelerinin bizlere bir emanetidir. Bizler bu emanete sahip çıkmalıyız. Hepimizin bir öğrencisi muhakkak vardır. Arkadaşlardan beklentimiz öğrencilere ilişkin daha duyarlı olmalarıdır" dedi.

Daha sonra yaşanan sorunlara ilişkin yetkililerle görüşen Yavuz ve Ete sorunların çözümü konusunda  yetkililerden söz aldı. Alınan kararın öğrencilere aktarmasının ardından öğrenciler eylemlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 13:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER