Genç Edebiyatçılar Sadık Künefede

İstiklal Orta Okulu Öğrencileri Sadık Künefe’de Ağırlandı

 Kızıltepe “Sadık Künefe”nin sponsorluğunda, Kızıltepe İstiklal Orta Okulu Edebiyatsever Öğrencilerine, “okul başarısı hayata tatlı  lezzetler katar” sloganıyla “tatlı saatler” etkinliği gerçekleştirildi.


İstiklal Ortaokulu Kültür ve Edebiyat Kulübüne mensup 60 kadar edebiyatsever öğrenci, 31.12.2012 Pazartesi günü, saat 13.30’da, “toplum hizmetleri çerçevesinde”; öğrencilerin kulüpteki performansları göz önünde bulundurularak, derslerdeki başarılarını teşvik amaçlı yöremiz “Sadık Künefe tatlıcısına ziyaretle, Kulüp Danışman Öğretmeni Metin Aydın ve Nuran Sevim organizatörlüğünde ve Sadık Künefenin sahibi Abdullah Beyin künefe-kadayıf-baklava-dondurma ikramıyla, “Okul Başarısı Hayata Tatlı Lezzetler Katar sloganıyla, “Tatlı Saatler adlı etkinliği ile 2012 yılını hafızalarından unutmayacakları bir şekilde noktalamak istediler. 

Kızıltepe İstiklal Ortaokulu, Kültür ve Edebiyat Kulübü Rehber Öğretmen ve öğrencileri 2012-2013 eğitim Öğretim yılı birinci dönemin içerisinde bir sürü söyleşi, seminer ve konferans etkinliğe imza attılar. Bu etkinliklerde kulüp öğrencileri yazar ve müzisyenlerle tanışma, onları yakından görme ve fikir alış-verişi imkânını bulundular. Kitap ve Albüm Cd’lerini imzalattılar. Beraberce hatıra fotoğrafını çektirdiler. 

Kulüp Rehber öğretmeni Nuran Sevim Yaptığı açıklamada: “Okulumuzda ki, Kültür ve Edebiyat kulübü öğrencilerinin derslerine teşvik ve motive amaçlı, kulüpteki gösterdikleri başarı ve performansları sebebiyle ve bu yıl ki başarıları göz önünde bulundurulduğunda, başarı hayata tatlı lezzetler katar sloganıyla bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. Bu etkinliği diğer Kulüp Rehber Öğretmen arkadaşım Metin Aydın ve Sadık künefeden Abdullah beyin Sponsorluğunda beraberce organize ederek öğrencilerimizi buraya getirdik. Bu etkinlikle onların ileri ki hayatlarında unutamayacakları anılarından biri olarak beleklerinde yer almak istedik“ dedi. 

Kulüp Rehber öğretmen ve öğrencileri, etkinliğin Sponsorluğunu üstlenen sadık künefeye tek tek teşekkürlerini ifade ettiler. Ayrıca etkinliği ziyarete gelen Bilgi Kırtasiyeelemanları ise, Etkinliğe katılan öğrencilere eşantiyonlarından birer tükenmez kalem hediye ettiler. 

İstiklal Orta Okulu öğrencileri, Sadık Usta’nın Kızıltepe’deki temsilcisi Abdullah Beyinsponsorluğunda yaptıkları bu etkinlikte hoşça vakit geçirme olanağına kavuştu. Sadık Usta sahibi Abdullah Bey yöremizde daha önce hiçbir kuruluşun öğrencilere yönelik gerçekleştirmediği zarif bir jeste öğrencileri ağırlamakla ve tatlı ikram etmekle bir ilke imza atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirmek duygularını şöyle ifade etti: “Öğrencilerimiz hepimizin çocukları ve geleceğimizin teminatıdır. Onların daha başarılı ve geleceğine yön vermiş birer birey olmalarını görme umuduyla bu mevzuda elimizden gelen katılımı daim kılmaya hazır ve bunun mutluluğunu duymaktayız. Geleceğini tayin etmiş bireyler yetiştirmek adına elimizden gelen desteği çorbada tuzumuz olsun misali sürdürmeye azimliyiz. Her biri birer fidan olan öğrencilerimizi/çocuklarımızı tatlı ikramıyla ağırlamaktan ötürü mutluyuz.” dedi. 

İstiklal Orta Okulu Kültür ve Edebiyat Kulübü Öğretmeni Eğitimci-Yazar Metin Aydınise; “Yazar ve sanatçıları Kültür ve Edebiyat Kulübümüz bünyesinde ağırlamamızın yegâne sebebi; iliklerine kadar okuma-yazma sevgisini kazanmış aydın öğrenci profili oluşturmaktır. Nuran Özmen Hocamızla birlikte, haftada en az bir kitap okuyan bu nerdeyse kitap kurdu sayılabilecek edebiyatsever (aydın) öğrencilerimizi tatlı ile mükâfatlandırmak devede kulak bile sayılmaz. Çoğu öğrencimiz ilk defa böyle nezih bir yerde keyifli saatler geçirdiler; buna katkı sunan Sadık Künefe çalışanlarına çok teşekkürler ediyorum.” dedi. 

Uzun uzun sohbet eden öğrenciler, tatlı yemenin ardında Sadık Künefe girişinde topluca hatıra fotoğrafı çektirerek etkinliğe son verdiler.






















Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2013, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER