Türkiye ile aynı anda Mardin'de ve Kızıltepe'de’de Uğur Tanısal Sınavı yapılacak

Uğur Dershaneleri’nin hazırladığı Uğur Tanısal Sınav (UTS) bu yıl Diyarbakır’da da 5-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Mardin'de ve Kızıltepe'de Şubelerin de uygulanacak.

Türkiye ile aynı anda Mardin'de ve Kızıltepe'de’de Uğur Tanısal Sınavı yapılacak
Uğur Tanısal Sınavı  İlk ve Ortaöğretimde 4-5-6 ve 7.sınıflara, Lise gurubunda 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerine uygulanacak. Üniversitelere ve Liselere hazırlık sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen ve 2007 yılından bu yana tüm Türkiye’de uygulanan UTS, bu yıl 5-6 Ocak 2013 tarihlerinde Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde bulunan 200’ü aşkın Uğur Dershanesi’nde yapılacak. UTS’ye geçtiğimiz yıl 285 bin öğrenci katılmıştı.


Uğur Dershaneleri tarafından Türkiye’de yapılan ve bu yıl 300 binin üstünde öğrencinin katılmasının beklendiği  Uğur Tanısal Sınavı , öğrencilerin eğitim alanındaki standartlarını belirliyor.



Başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerde eğitim kazanımlarını ve öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini ölçmek için uygulanan ‘tanısal sınav’ Türkiye’de 2007 yılından bu yana Uğur Dershaneleri tarafından uygulanıyor. Öğrenciler bu sınavın sonucunda öğrenmeleri gereken konularda hangi aşamada olduklarını ve bu süreçten sonra ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyor. UTS sonuçları sadece öğrenciye değil, İl, ilçe ve Şube karneleriyle de eğitim sürecini de ölçüyor ve sorunları tespit ediyor.



SINAVA İLGİ ARTIYOR



Uğur Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Zeki Esen, UTS’yi 2004 yılı itibaren düzenlediklerini, her geçen yıl bu sınavın öneminin öğrenciler tarafından daha da iyi anlaşıldığını ve buna bağlı olarak katılımın arttığını söyledi.



Esen, Henüz çok kısa bir süre olmasına rağmen bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla UTS’ye katılım için çok ciddi bir talep artışı olduğu belirtiliyor.300 bin katılımla ÖSYS ve SBS sınavlarından sonra en çok katılımın sağlandığı tek Türkiye geneli deneme sınavı olduğunu yapılan konu analizleriyle öğrencilerin öğrenme süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler verdiğini ayrıca öğrencilerin Türkiye genelinde kendilerini daha objektif değerlendirdiklerini belirtti.



EĞİTİM BURSU VE ERKEN KAYIT



Dershanede UTS ile erken kayıt dönemi başlıyor. UTS’de başarı gösteren binlerce öğrenciye eğitim bursu ve erken kayıt avantajları sunduklarını ifade eden M.Zeki Esen, ayrıca öğrencilere Türkiye’nin en gelişmiş eğitim platformlarının başında gelen www.ugur.tv  şifresi vererek okul derslerinde interaktif destek sağlayacaklarını, UTS’ye katılmak isteyen öğrenci ve veliler dershanemize gelerek giriş kartlarını alabilirler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2013, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER