Rahmet Gıda Bankası Yardımlarını Sürdürüyor

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde yardım faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Rahmet Gıda Bankası, Aralık ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Rahmet Gıda Bankası Yardımlarını Sürdürüyor
 MARDİN - Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası Aralık ayında da yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Aralık ayı faaliyet raporunu açıklayan Rahmet Gıda Bankası, yılın son ayında ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra Suriyeli mültecilere de yardımlarda bulunduklarını bildirdi.

 

Aralık ayında Rahmet Gıda Bankası olarak 90 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Rahmet Gıda Bankası başkanı M. Şirin Öz, "Bununla beraber Suriye`deki iç savaştan kaçarak Kızıltepe`ye gelen 300 aileden 158 aileye de gıda yardımıyla beraber yatak, battaniye, yorgan, halı, mutfak malzemesi, elektrikli soba, giyim ve ayakkabı yardımı da yapıldı." dedi. 
Suriye`den Türkiye`ye sığınan ve çadırlarda kalan ailelere de değinen Öz şöyle devam etti: "Suriye`den kaçıp buraya gelen 20 aile bu karda, bu yağmurda perişan bir hâlde çadırlarda yaşamaya çalışıyorlardı. Bizler Rahmet Gıda Bankası olarak kaymakama başvurduk ve barınmaları, gerekli gıda malzemeleri, sağlıktan giyime kadar elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşıladık."

 

Suriye`den kaçan sığınmacılara sağladıkları yardımlarla beraber ellerindeki son stoklarında tükendiğini ve her geçen gün derneklerine başvuran muhtaç ailelerin çoğaldığını belirten Öz, Mardinli hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

 

M. Şirin Öz sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an Gıda Bankamıza 100 aileden fazla başvuru yapılmış durumda. Ancak bizler stoklarımız tükendiği için bu ailelere yardımda bulunamadık. Bu yüzden bizler Rahmet Gıda Bankası olarak hayırseverlerden yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz. Genelde gıda yardımı olmak üzere yatak, yorgan, battaniye, halı, elektrikli soba, mutfak malzemeleri, ayakkabı-giyim ve nakit para gibi muhtaçlara bizim aracılığımızla yardım etmek isteyen kardeşlerimiz derneğimize başvurabilirler. İsteyen kardeşlerimiz ise derneğimiz rehberliğinde Suriyeli kardeşlerimizin adreslerini alarak mümin kardeşlerine yardımda bulunabilirler." (Masum Erden - İLKHA)



Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2013, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER