banner113

Tepe sit alanı oldu bu sit alanına da sahip çıkalım.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, ilçe merkezindeki Kızıl Tepe’nin sit alanı ilan edilmesi ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Tepe sit alanı oldu bu sit alanına da sahip çıkalım.
Çev-Gün Başkanı Çakar açıklamasında belediyeye çağrı yaparak, “Kızıltepe Tepesi Sit alanı oldu ama… 5-6 yıldan beri bu Tepenin sit alanı olması için çaba sarf ettik Basın açıklamaları yaptık Belediyeye şifai ve resmi yazılar gönderdik. Tüm bildiri ve açıklamalarımızda da belediyeye çağrıda bulunduk. Sit alanı kapsamına alındı ama sit alanının de korunması için de mücadele edeceğiz.”dedi.
“Tepe işgal edildi, tepe yutuldu tarihi konumu görüntüsü bile görünmez hale geldi binalarla etrafı sarıldı çağrı yapmamıza rağmen bu aşamaya kadar geldi.” diyen Çakarayrıca şunları söyledi:
“Tarihi yerlerde ve Ekolojilerin bulunduğu yerde orada binaların yükseltilmesi bile yasaktır çünkü o tarihi eser ve ekoloji görüntüsü kayıp oluyor. En sonunda tepe sit alanı kapsamına alındı ama tüm bu zaman aşımına rağmen yıllarca bekletilmesine rağmen Geç alınmış bir karar gene de saygı duyuyoruz Teşekkür ediyoruz. Bir Resmi yazıyla Tepe Sit alanı oldu her şey bitti anlamına gelmiyor. Tepeye sahip çıkmak onu korumak ona sahip çıkmak gelecek nesillere iyi bir görüntü ve eser bırakmak için bir an önce ne yapılması gerekir sit alanları nasıl korunıyor etrafı nasıl muhafaza ediliyor ne gibi tanıtıcı levhalar asılacak tüm bunların yapabilmesi için Bizler Kızıltepe Çevgön olarak Belediyemizden ricamız bir an önce gereğinin yapılmasını temeni ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2013, 00:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Karaaslan
Hasan Karaaslan - 11 yıl Önce

öncelikle kiziltepe çevre gönüllüle derneği ni tebrik ederim yillardir bu tepe ve zergan için çalişmalarini destekliyorum.
tepe sit alani oldu inşallah yakinda zergan da islah edilir çalişma ve faliyetleri sonuç verir diye düşünüyorum.selamlar saygilar sunuyorum.

SIRADAKİ HABER