banner113

STK Platformundan DEDAŞ İl müdürüne ziyaret

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu yaşanan elektrik sorununun çözümü için Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

STK Platformundan DEDAŞ İl müdürüne ziyaret


Yapılan görüşme sonrasında bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter şunları söyledi.

“ Kızıltepe ilçe merkezi ve köylerde yaşanan elektrik sıkıntısı üzerine 15.Aralık günü yönetim kurulumuz olağanüstü yaptığı toplantıda alınan karar gereği bu gün yönetim kurulu olarak DEDAŞ İl Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdik. Olumlu geçen ziyaret DEDAŞ İl müdürü Sayın Ali Baş’a yaşanan elektrik sıkıntıları aktardık. Kızıltepe’de bazı semtler günlerdir arızalanan Trafo, şartel ve hatlara onarım yapılmadığından vatandaş karanlıkta ve zor durumda olduğunu, yaşadığımız bu çağda temel ihtiyaç olan elektrik sıkıntısını yaşatmak kabul edilir bir şey olmadığı ifade ettik.” Dedi.

Mardin DEDAŞ Müdürü Ali Baş konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ Yaşanan sıkıntının temelinde ihtiyaç fazlası elektrik ısrafı yapıldığı ve bunun neticesinde aşırı yükleme sonucu Trafo, şartel ve hatlarda arıza ve yanmalar meydana gelmektedir. DEDAŞ olarak vatandaşlarımızı karanlıkta bırakmak, elektrik sıkıntısı yaşatmak asla arzu ettiğimiz bir şey değil. STK Platformu duyarlılık gösterip sorunun takipçisi olması Kurum olarak kendilerini memnun etti. DEDAŞ kurumu olarak halkımıza kaliteli hizmet vermekle memnun etmek istiyoruz. Sıkıntıları çözmek amacıyla yüzümüz vatandaşlarımıza dönük ve uzlaşma yollarını aramaya devam edeceğiz. Ziyaret vesilesiyle tüm halkımızdan rica ediyoruz bedavadır diye aşırı israf ve kayıptan kaçınsınlar elektrik temel ısınma aracı olmadığı konusunda tüm duyarlı vatandaşlarımıza bilgilendirme görevi düşüyor. Ziyaretinizi önemsiyoruz ve bunun göstergesi olarak Kızıltepe’de arızalı trafo ve diğer cihazların en kısa zamanda onarılması için talimat vereceğiz.”

Kızıltepe STK Platformu yöneticileri yaptıkları görüşmeden sonra DEDAŞ il müdürüne teşekkür ederek, geçen hafta elektrik çarpması sonucu sol kolu ve ayağını yitiren kurum çalışanı Hasan Yalçın’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 10:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER