banner113

Hüseyin Gülerce: Hiçbir şey eskisi gibi olmaz

AK Parti'den istifa eden milletvekili Hakan Şükür'ü yazan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'den bomba açıklamalar.

Hüseyin Gülerce: Hiçbir şey eskisi gibi olmaz
Hakan Şükür'ün istifasını yorumlayan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'ye göre artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Cemaatin hükümetle kavga etmesini AK Parti'nin üç büyük yanlışına bağlayan Gülerce, yaşananlardan iktidarın sorumluğu olduğunu yazdı. Gülerce, kimilerine göre, "günah bizden gitti" ayarında bir yazı kaleme aldı.

MERT, YİĞİT, VEFALI

İstifayı AK Parti’nin mütedeyyin kitledeki siyasi itibarını sarsan en ciddi olay olarak gören Gülerce, bugünkü köşesinde Şükür'e methiyeler dizdi. İstifa metninin cemaatin hislerine tercüman olduğunu yazan Gülerce, Şükür'ü "Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye bağlılığında, hürmetinde mert, yiğit, vefalı bir dost…" olarak tanımladı.

TEHDİT OLARAK ALGILANMASIN

Yazarın kendi sorduğu "Pekiyi, bu istifanın asıl anlattığı nedir?" diye sorusuna verdiği cevap çok konuşulacak:

"Birincisi, bu istifa siyasetin bundan sonrasını etkileyecektir. Biri sorsa ki; “artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak mı?” olmayacak derim. Bir tehdit olarak da kimse algılamasın. Haftalardır, köprüleri tamir için çırpınan biri olarak söylüyorum."

Köprüleri tamir için çırpındığını dile getiren yazar, çabalarının sonuçsuz kaldığını belirterek, AK Parti'nin 'üç büyük yanlışını' peş peşe böyle sıraladı:

DERSHANE MESELESİ

"Birincisi, dershaneler konusunda anlamsız, izahı olmayan bir yola girilmesi. Bir seçim öncesinde koskoca bir camiaya tepeden, buyurgan, hoyratça bakıldı… Her şey çok güzel bir çizgiye gelmişken, hem de bir seçim öncesinde gece yarısı baskını gibi dershaneler kapatılmak istendi. Hatırlayınız, Muhterem F.Gülen Hocaefendi rahatsızlık geçirmiş, hastaneye kaldırılmış. Sayın Başbakan kendisini telefonla arayarak geçmiş olsun demiş. Karşılıklı dualar edilmiş. Ardından Hocaefendi, tam sayfa teşekkür ilanıyla Sayın Başbakan’a en içten, en mütevazı bir hal ile kalben teşekkür etmiş. Bu tablo karşısında tam sevinirken pat dershaneleri kapatma kararı… Onun için bir mesele varsa –ki var- bunu başlatan Hizmet camiası olmadı, hükümet oldu…

"ÖRGÜT" İTHAMLARINA SESSİZ KALINMASI

İkincisi, Sayın Başbakan’ın, Hizmet hareketi, “örgüt” diye itham edilirken, bir AK Parti milletvekili “KCK gibi paralel yapı” diye konuşurken sessiz kalması… Sayın Başbakan ve AK Parti yönetimi, bu sessizliğin Hizmet camiasında gönülleri nasıl tarumar ettiğini bilselerdi, ah bir bilebilselerdi…

O FİŞLEMELER KARŞISINDAKİ SESSİZLİK YOK MU?

Üçüncü yanlış, AK Parti kapanmasın diye topluca dualar eden, geceleri gözyaşları ile seccadelerini ıslatan insanlara, bugün düşman muamelesi yapılması. Hele bazı AK Parti yöneticileri tarafından “ahlaksızlık” olarak nitelenen fişlemeler yok mu? O fişlemeler karşısındaki sessizlik yok mu? Hakan Şükür’e karalama kampanyası açanlar bilsinler ki, o şimdi Hizmet’in cesur yürekli bir kahramanıdır. Bir de bu açıdan bakılsın, derim.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 10:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER