banner113

Şiddetli Fırtına Kızıltepe’de ağaçları devirdi

Kızıltepe ilçesinde meydana gelen yağış ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken ağaçlar yerinden söküldü.

Şiddetli Fırtına Kızıltepe’de ağaçları devirdi

Kızıltepe ilçesinde bir haftadır arlıklarla yağan yağmur akşama doğru şiddetli yağış ve fırtınaya dönüştü. Mayıs ayının sonuna yaklaşıldığı bir dönemde yağan yağmur ve dolu şiddetli esen rüzgarın etkisiyle fırtınaya dönüştü.

 

Bu aylarda 40 derece sıcaklara alışkın Kızıltepe halkı yağışlı geçen Nisan ve Mayıs aylarının serinliğinin tadını çıkarırken sabah başlayan yağmur öğlen yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakırken akşama doğru başlayan yağmur yerini sağanak ve doluya bıraktı, şiddetli esmeye başlayan rüzgar önüne geleni yıkıp devirdiği ilçede ağaçlar yerinden sökülürken merkez camii bahçesinde bulunan yaşlı ağaç rüzgarın şiddetiyle ortadan kırılarak yola devrildi araçlar üzerine düşen ağaç elektrik ve telefon tellerinin kopmasına neden olurken araçta maddi hasara yol açtı. Yolu boydan boya kaplayan ağacın düşüşü sırasından yağıştan dolayı dışarıda kimse bulunmaması faciayı önledi.

Yolu trafiğe kapatan ağaç itfaiye ekipleri tarafından yoldan çekilerek yol trafiğe açılırken elektrik ekipleri kopan elektrik tellerinin onarımına başladı.

Yağışlar nedeniyle bir çok yol sularla kaplanırken bazı esnaf ise işyerlerine su girmesin diye büyük çaba sarf ettiği görülürken, fırtınanın meyve ağaçlarına ve ekili alana zarar verdiği tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 15:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER