banner113

Öter; Buğday Rekoltesinde % 10-15 Düşüş Söz Konusu

Dernek Başkanı Öter; Buğday Rekoltesinde % 10-15 Düşüş Söz Konusu olduğunu açıkladı

Öter; Buğday Rekoltesinde  % 10-15 Düşüş Söz Konusu

Kızıltepe ovasında hasat döneminin başlamasıyla Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter dernek olarak bir araştırma yaptıklarını araştırma sonucunda 2014 yılı başta İç Anadolu olmak üzere özellikle buğday rekoltesinde  % 10-15 düşüş söz konusu olduğunu açıkladı.

 

Üreticilere çağrıda bulunan Öter yaptığı yazılı açıklamada çiftçilerin bu sene buğdaylarını satmadan önce mutlaka piyasa araştırmasını çok iyi yapmaları gerektiğini belirterek şöyle dedi.

“ Yeni hasat sezonun başlamasıyla Dernek olarak üretici ve ilgili kurumlardan bilgi alarak bir araştırma yaptık. Özellikle buğday rekoltesinde % 10*15 düşüş yaşanacağı tahmin edilmektedir.  Dünyanın en kaliteli buğdayların yetiştiği Kızıltepe ovasında bir hafta sonra sulu alanlarda hasat başlanacak. Bu sene serbest piyasanın Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatlarından yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Şimdiden büyük fabrikalardan yüksek oranda siparişler var. İmalatların çoğu tarım sanayisine dayalı Mardin Organize sanayimiz başta olmak üzere birçok batı illerinden talep var. Çiftçilerimiz bu sene buğdaylarını satmadan önce mutlaka piyasa araştırmasını çok iyi yapsınlar Buğday üretimi masraflı ve zahmetli bir iştir. Çiftçilerimizin çoğu başta elektrik  olmak üzere tohum,gübre gibi girdi maliyetlerine borçludur. Bir sene boyunca adeta çocuğu gibi bakıp yetiştirdiği buğdaylarını gerçek fiyat değeri üzerinden işlem görmesi için  Zahireciler Derneği olarak her sabah başta Konya, Gaziantep, Mersin gibi illerin Hububat borsalarındaki fiyatları derleyip Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi müzayede salonunda bulunan ekranlara yansıtıp velinimetimiz olan çiftçilerimizin bilgisine sunuyoruz. Çiftçilerimiz ürününü satmadan önce mutlaka hububat ticaret merkezine gelip gerçek piyasa fiyatlarını gördükten sonra ürünlerini satsınlar.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 11:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER