Üniversite Adayları Kalemlerini Köy Öğrencilerine Bağışladı

Mardin Gençlik Merkezleri gönüllü gençleri “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından bugün yapılan YKS Sınavında yer alan üniversite adaylarından kalem setlerini topladılar.

Üniversite Adayları Kalemlerini Köy Öğrencilerine Bağışladı

Mardin Gençlik Merkezleri il koordinatör Müdürü İmran Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettiğini ve Genç dönüşüm Projesi ile gönüllülük faaliyetleri kapsamında üniversite Sınavlarına giren adaylardan sınav setlerini köylerde okuyan kardeşleri için topladıklarını söyledi.

Aralarında Kızıltepe Gençlik Merkezinin de yer aldığı Mardin iline bağlı ilçe Gençlik Merkezlerinin gönüllü gençleri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Genç Dönüşüm Projesi’ kapsamında köylerde okuyan kardeşlerine ve ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere YKS sınavına giren Üniversite adaylarının bağışladığı kalem setlerini topladı.


81 il ve ilçelerinde olduğu gibi Mardin il genelinde bulunan ilçe gençlik merkezleri gönüllü gençleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Genç Dönüşüm Projesi’ kapsamında Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından bugün yapılan Sınavda yer alan üniversite adaylarından kalem setlerini topladılar. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projede toplanan kalem setleri köylerde okuyan kardeşlerine ve ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Genç Dönüşüm Projesi’ 81 ilde gençlik merkezlerinde uygulanmaya devam ediyor. “Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla yola çıkan proje, ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye malzemesi sağlıyor. Proje kapsamında Mardin Gençlik Merkezi liderleri ile gönüllü gençlerin yer aldığı çalışmada, sınavına katılan öğrenciler ÖSYM’nin dağıttığı kalem setlerini topladı. Setleri kutuya atan öğrenciler de, projeye katkı sağladıkları için memnuniyetlerini ifade etti. Gençlik gönüllüleri proje sayesinde gençlerle ihtiyaç sahibi çocuklar arasında köprü olduklarını ifade ederek bu durumdan oldukça gurur duyduklarını belirttiler. Toplanan kalem, açacak ve silgilerin ihtiyacı olan çocuklara dağıtımın devam edeceğini belirten Mardin Gençlik Merkezleri il koordinatör Müdürü İmran Tekin, “Bu kalem setlerini yıl içerisinde ziyaret ettiğimiz köy okullarındaki çocuklara hediye ettiklerini ve son derece mutlu olduklarını belirterek,  2019 YILI Bakanlığımızca gönüllülük yılı ilan edildiğinden Genç dönüşüm Projemiz ve gönüllülük faaliyetleri kapsamında üniversite Sınavlarına giren gençlerimizin sınav setlerini köylerde okuyan kardeşleri için topluyoruz. Tüm gençlerimizi bu ve buna benzer her türlü güzel organizasyon davet ediyoruz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 10:46

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER