banner113

Kızının elinden tutup başını okşamak isteyen baba protez yardımı bekliyor

Mardin’de 3 yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu her iki kolunu ve bir bacağını kaybeden baba Cuma Yıldız, kendi ihtiyacını karşılayabilmek için yetkililerden ve hayırseverlerden protez yardımı bekliyor.

Kızının elinden tutup başını okşamak isteyen baba protez yardımı bekliyor
Kızıltepe Şahkulubey Mahallesinde kiralık bir evde kalan 30 yaşındaki Cuma Yıldız, 3 sene önce damda su gider borusunu değiştirmek isterken elektrik akımını kapıldı.

Bir kız çocuğu babası olan Yıldız, kazada iki kolunu ve sol bacağını kaybettikten sonra adeta hayatı karardı. Duvar ustası olan Yıldız, kaza sebebiyle bir daha çalışamadı.

Bu süre zarfında büyük maddi sıkıntılar yaşayan Yıldız, yürüyebilmek ve kollarını kullanabilmek için protez kol ve bacak istiyor.

Protezler için ise 1 milyon TL gerekiyor. Maddi durumu düşük olduğu için protez parasını da karşılayamayan Yıldız, Mardin Valiliğinden aldığı izinle bağış toplamaya başladı.

Kendi ihtiyacını karşılayabilmek için protez kol ve bacak isteyen Yıldız, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
​Kızının elinden tutup başını okşamak isteyen baba protez yardımı bekliyor

“Valilik izniyle sosyal medyada bir kampanya başlatmıştık”

Başından geçen olayı İLKHA muhabirine anlatan Cuma Yıldız, şöyle dedi:

“Yaklaşık 3 yıl önce evin damında su gideri borusunun değişimini yaparken elektrik akımına kapıldım. İki elim ve bir bacağımı kaybettim.  Şu anda maddi durumum olmadığı için protezlerimi yapamıyorum. Maliyeti çok yüksek, bu yüzden valilik izniyle sosyal medyada bir kampanya başlatmıştık. 170 bin TL toplandı, ancak 850 bin TL’ye daha ihtiyaç var. Bu yüzden yardım severlerden yardım istiyorum. Allah yardımda bulunan ve bulunacak herkesten razı olsun.”
​Kızının elinden tutup başını okşamak isteyen baba protez yardımı bekliyor

“Tekrar yürümek istiyorum, kızımın elinden tutmak istiyorum”

Tek isteğinin kızının elini tutup yürüyebilmek olduğunu aktaran Yıldız, “Yemeğim, suyum ve diğer bütün ihtiyaçlarım eşim tarafından gideriliyor. Kendi ihtiyacımı kendim göremiyorum. Tekrar yürümek istiyorum, kızımın elinden tutmak istiyorum. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum. Kiralık evde kalıyorum, 6 yaşında bir kızım var. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Gerçekten çok zor bir durumdayım. İnsanın elinin, kolunun ve ayaklarının olmayışı çok zor. 3 senedir ev hapsi yaşıyorum, bir yere gidemiyorum, tel başıma bir bardak su bile içemiyorum. Bir yerim kaşındığı zaman çok zorlanıyorum, sıkıntı çekiyorum. Allah kimsenin başına getirmesin. Yardımda bulunmak isteyenler Ziraat Bankası’nda adıma açılan TR 510001000451642281655004 numaralı ibana para yatırabilirler. Tekrar yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

6 yaşındaki kızı Ammara ise babasının yürüyebilmesi ve elinden tutabilmesi için protezlerin yapılmasını istediğini söyledi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 09:26

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER