banner113

Kızıltepe’de Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kızıltepe’de Kutlu Doğum coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, birçok STK temsilcisi ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İlçe halkı etkinliğin yapılacağı saatten çok daha önce gelip alanda yerlerini aldıkları görülürken, ellerine tevhit bayrağı ve başlarında ‘La ilahe illallah’ bandajını bağlayan grupların alana gelmesiyle coşkulu anlar yaşandı.
İlçe Otogarı Miting Alanı'nda yapılan ve sunuculuğunu İbrahim Bahadur ile Hamza Geşgin’in yaptığı Kutlu Doğum etkinliği saat 13.30’da Molla Ömer Faruk Medeni’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Allah Resulüne çok muhtacız”

Programın selamlama konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin ve Şırnak Temsilcisi Nurettin Geşgin yaptı. Peygamber sevdalısı Kızıltepe halkına katılımlarından dolayı teşekkür eden Geşgin, İslam aleminin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Geşgin, “Bugün bizler Allah Resulünün evrensel mesajını unutmuşuz, bu kutlu mesajı yeniden hatırlatmak ve kendimize gelmek için bu tür programları düzenliyoruz. Bugün her zamankinden daha çok Allah Resulüne muhtacız, bu yüzden O’nun hayatını okumalı, okutmalı ve hayatımızda tatbik etmeliyiz. Allah Resulünü hatırlamak ve mesajını yeniden anlamak için düzenlediğimiz bu etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılımın yüksek olduğu Kutlu Doğum etkinliği Kızıltepe Ensar İlahi Gurubu ve Derviş Madsor ile Erhan Karakoç’un seslendirdiği ilahilerle devam etti. Seslendirilen ilahilerin ardından Mehmet Sıddık Aydın ile Derviş Madsor mevlidi şerif okudu. Okunan mevlide halkın iştirak ettiği görülürken birçok kişinin de cezbeye gelerek kendinden geçtiği görüldü.

Mevlidin okunmasının ardından bu kez sahneye Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu çıktı. Kız çocuklarının seslendirdiği ilahilere meydanda bulunan çocukların da eşlik ettiği gözlemlenirken, programa katılan Molla Kerbela Şanlı’nın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile devam etti.

“Muhammedî ordu; Filistin, Suriye ve diğer İslam ülkelerine umut olmuştur”

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Şanlı, “Bugün salavatların, tekbirlerin günüdür. Kızıltepe Meydanı’ndaki Muhammed-i ordu; Filistin, Suriye ve diğer İslam ülkelerine umut olmuştur. Allah Resulünün hak ve adaletinden bahsetmek istiyorum. O’nun gibi adaletli birisi daha yeryüzüne gelmemiştir. O kadar adaletliydi ki ‘Eğer kızım Fatıma bile hırsızlık yapsa elini keserim’ diyordu. Bu meydandan Medine’ye salavatlar gönderelim inşallah. Bir gün Allah Resulü, mescitte otururken ‘Kimin hakkı bende varsa gelip alsın’ dedi. Sahabelerden Hz. Ukkaşe ayağa kalkarak ‘Ey Allah’ın Resulü, bir gün devenin üstünde iken kamçını sallarken sırtıma değdi’ dedi. Bunun üzerine Allah Resulü, kısas yapacağını söyleyerek, Bilal’e kamçısını alması için evine gönderdi. Tabi birçok sahabe buna itiraz etti, ama Allah Resulü kısas yapmaya kararlıydı. Nihayet kamçı geldi, Ukkaşe kamçıyı aldı ve dedi ki ‘Benim sırtım açıktı’ dedi. Bunun üzerine Allah Resulü, sırtını açtı. Sırtını açınca Ukkaşe, elindeki kamçıyı yere atarak sırtındaki Peygamberlik mührünü öpmeye başladı. Sahabeler kendi canlarından, mallarından ve evlatlarından daha çok Allah Resulünü seviyordu. Bizler de sahabe gibi her şeyimizden daha çok sevmeliyiz. Bugün bizler sahabeler gibi fedakârlık yapmalıyız, onların yolundan gitmeliyiz. Bugün bizler bir dost edinmişiz ki o da Allah’tır. Bizler bu yola girdiğimizde sadece Allah’ı dost ve yar seçmişiz. Davamız İslam’dır, İslam’ın sancağını yere düşürmemektir. Bunun dışında bir amacımız ve gayemiz yoktur. Bizler sahipsiz bir kavimiz. Her gelen bizi kandırdı, kan ve gözyaşından başka bir şey veremediler. Bizim tek kurtuluşumuz İslam’dadır. Huzurumuz abdestli, namazlı, Allah’tan korkan kişilerin arkasından gitmektedir. Bizler, Allah Resulünü kendine rehber edinen kişilerin arkasından gitmek zorundayız, bunların dışında kimse bizi kurtaramaz.” dedi.

Dua ile sona erdi

Yapılan konuşmanın ardından tekrar ilahi ve ezgilerin seslendirildiği programda Kızıltepe’de düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Daha sonra, Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı salavat kampanyasında Kızıltepe’de okunan Salavat, Hatim, Yasin ve ihlasların sayıları açıklandı. İlçede 11 milyon 412 bin 685 salavat, 21 bin 583 Yasin, 200 ihlas, 100 bin 500 Fatiha, 170 bin 693 Tehlil, 35 bin Tesbih, 36 bin 245 Ayetelkursi 36 bin 245 İhlas süresi okunduğu açıklandı.
Program İbrahim Bedir hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 15:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER