banner113

Öter’den Çevre Yolu İsyanı.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter Kızıltepe’ye Çevre yolunun yapılmamasına sert tepki gösterdi.

Öter’den Çevre Yolu İsyanı.

İki hafta önce tırın çarptığı 15 yaşındaki Yusuf Alioğlu’nun dün hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yapan Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter “Bu kaçıncı kaza” diyerek yetkililere seslendi. Yaklaşık Üç yüz bin nüfuslu 44 ilden büyük bölgenin en büyük Türkiye’nin üçüncü büyük ilçesi mega ilçe Kızıltepe’ye bir çevre yolu çok görüldü.  Ortalama ayda en az bir insanımız ağır tonajlı tekerlekli araçların altında ezilerek can veriyor.

 Dünyanın hangi yerleşim yerinde günlük ortalama 6-7 bin aracın geçtiği yol yerleşim alanın tam ortasında geçiyor. Ortadoğu ülkelerine yük taşıyan ağır tonajlı ve doğu illerimize giden araçların ana güzergâhı Kızıltepe İlçemizin ortasından geçen ve son derece yetersiz olan, yoğun trafiği taşıyamayan bu yolu kullanan araçlar ilçe halkını zehirlemekle kalmıyor, trafik terörü sonucu insanlarımızı katlediyor.

Sivil toplum olarak yıllardır yetkililere sesleniyoruz, defalarca, demokratik eylemlerle sesimizi duyurmak için halkımızla yolu kapatıp, yetkililere çağrıda bulunduk, biran önce çevre yolu yapılsın diye. Maalesef bu haklı ve insani taleple ilgili bu güne kadar temenni ve popülist açıklamalar dışında somut bir adım atılmış değil. Çevre yolu olsaydı bu güne kadar hayatlarını kaybeden binlerce insanımız, bunların çoğu çocuk yaşta okula giderken araçların altında ezildi. Bunun tek sorumlusu 50 yıldan bu yana acil ihtiyaç duyulan çevre yolunun yapılması için ciddi çaba sarf etmeyen siyasi temsilci ve idarecilerimizdir. Allah’a şükür Devletimiz güçlüdür. Değil bir çevre yolu Dünyanın en Büyük havaalanı, deniz altından tüneller ve kıtaları birleştiren devasa köprüler yapıyor. Demek sorun Devletimizde değil. Bu halkın temsilcileri ciddi uğraşmamış bu güne kadar.

Ölen canları hiç birimizin geri getiremeye gücü yetmez bari bundan sonra Yusuf’ ların ölmemesi için acilen Kızıltepe, Mardin ve Nusaybin için çevre yolu yapımı için seferberlik ilan edilsin. Karar, ferman ve vebal bizi yönetenlerindir. “Dedi

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 00:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER